RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Digital klubb

Hver mandag kl. 13.00 inviteres fotointeresserte seniorer til digital fotoklubb på Røa eldresenter.

Røa: - Meningen er at dette skal være en klubb for de som ikke kan noe, de som kan litt og de som kan en god del. I klubben skal spørsmål stilles og besvares så godt det lar seg gjøre og samtlige kan dra nytte av hverandre, forteller Cecilie Haaland ved Røa eldresenter.
Klubbmedlem Turid Eriksen er svært interessert i digitalfotografering og har vært med i klubben siden oppstarten. Hun mener det er viktig å tilegne seg nyttig kunnskap når man skal ta fatt på den digitale verdenen.
- For meg startet det for alvor i fjor, da vi kjøpte oss PC, printer og et digitalt fotoapparat. I arbeidslivet har jeg benyttet meg av lignende ting, men det er alltid godt med litt oppfriskning. Det var da jeg bestemte meg for å ta del i denne klubben, forteller Eriksen.
- For meg handler det mye om å lære meg de grepene som man kan benytte innenfor digital fotografering og behandling av bildene. Når man tar bilder av barn og barnebarn vil man jo gjerne bevare disse bildene på best mulig måte og kanskje i tillegg spare noen til et julekort, smiler Eriksen.
Mandag var det, grunnet snøvær og glatt føre, få som hadde møtt opp til klubb. Men det satte liten stopper for Turid Eriksen og Cecilie Haaland som sammen gikk gjennom enkle måter for lagring og sending av bilder med e-post.
- Jeg har lært mye allerede og passer på å bruke det jeg har lært så fort som mulig. I dag skulle jeg forsøke meg på å sende noen bilder til familien, men det gikk heller dårlig, sier Eriksen.
Nye veier forklares via en PC og en prosjektor og Eriksen er ikke redd for å spørre hvis det er noe hun ikke helt forstår.
- Jeg er veldig glad i å gå på kurs og har gjort mye av det de siste årene. Bare her ved senteret deltar jeg på fransk, torsdagskurs og digitalklubb, forteller hun.
Ideer utveksles mens pilen går opp og ned på skjermen. Går alt etter planen blir det julekort basert på digitalfoto som sendes ut i år.
- Det hadde vært veldig hyggelig å få til. Fine bilder er det i hvert fall ikke mangel på, avslutter Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere