Dimmu Borgir garanterer brutal kveld i Spektrum

Dimmu Borgir, her ved «Galder» og «Silenoz», lover et spektakulært show i Oslo Spektrum lørdag 28. mai. Da inntar de scenen sammen med Kringkastingsorkesteret og Schola Cantorum Choir.

Dimmu Borgir, her ved «Galder» og «Silenoz», lover et spektakulært show i Oslo Spektrum lørdag 28. mai. Da inntar de scenen sammen med Kringkastingsorkesteret og Schola Cantorum Choir. Foto: FOTO: ODD INGE RAND.

Det blir en brutal og spektakulær helaften når Dimmu Borgir, KORK og Schola Cantorum Choir ruller inn i Spektrum neste lørdag.

OSLO: I skrivende stund får nok Store Studio på NRK gjennomgå, da Dimmu Borgir bruker det som øvingslokale før de gjør sin største konsert noensinne i Oslo Spektrum lørdag.

VINN BILLETTER TIL KONSERTEN HER

LES OGSÅ: Tandoori og tung metal

Skive i fjor

Dimmu Borgir slapp «Abrahadabra» sammen med Kringkastingsorketeret (KORK) og Schola Cantorum Choir i fjor høst, men lørdagens konsert er første og eneste gang de står på en scene sammen.

Del på Facebook

– Vi kommer til å spille mange låter fra den plata, men vi skal også spille mye gammelt som vi også bruker orkester på, sier Sven Atle «Silenoz» Kopperud, ett av to originalmedlemmer i Dimmu Borgir. Orkesterarrangementene er gjort av Gaute Storaas.

LES OGSÅ: Drømmekveld for metal-elskere

Massivt

Det blir en helt annerledes følelse å stå på scenen for Dimmu Borgir med et helt orkester i ryggen.

LES OGSÅ: Tungmetal i tv- og dataspill


– Det blir nok ganske massivt. Jeg håper de ikke spiller høyere enn oss, ler Thomas Rune «Galder» Andersen.

KORK har gjort mange prosjekter, inkludert Vamp og Åge Aleksandersen.

– Tilbakemeldingene fra KORK er faktisk at det er enklere å spille med oss enn med f.eks Åge, for hans musikk er ikke laget med orkester, forteller «Silenoz».

Stor utfordring

Dimmu Borgir ble kontaktet av NRK i forhold til å gjøre konserten med KORK. Dimmu Borgir på sin side hadde også lyst at samarbeidet skulle inkludere en studioplate i forkant.

– Det føltes veldig riktig å gjøre dette for oss etter så mange år. Det er en stor utfordring, men utfordringer har vi vært vant til gjennom vår karriere, sier «Silenoz». Til konserten er det ventet fans fra hele verden, da dette er en engangskonsert.

- Det kommer folk fra Japan, Australia og Asia, forteller gutta. På spørsmål om konserten skal filmes svarer de lurt.

– Det hadde jo vært for ille om det ikke skulle skje, ler gutta.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.