Gå til sidens hovedinnhold

– Disen skole virker ustrukturert

– Det er uakseptabelt at elever kommer til time, og verken lærer, vikar eller andre skoleansatte er der og tar tak i situasjonen, forteller opprørte foresatte til Nordre Aker Budstikke.

DISEN: – Og ikke en engangshendelse – i forrige uke var det lærerfrævær flere dager for denne klassen, og det ble ikke satt inn noen vikar til å undervise elevene. I det første tilfellet gikk også elever til rektor for å fortelle om at det ikke kom noen lærer til klasserommet da timen var begynt. Men ingenting skjedde, og elevene ble rett og slett overlatt til seg selv, sier en av flere Disen-foresatte, som ønsker å være anonyme.

Del på Facebook

– Dette virker veldig ustrukturert og rotete. Vi har heller ikke mottatt noen mail – eller annen skriftlig informasjon – om den morgenen da elevene ble overlatt til seg selv, og det er vårt barn som selv har fortalt om dette. I et annet tilfelle fra forrige uke, kom barnet plutselig tidligere hjem, igjen fordi lærer var syk.

Vaset rundt

Barnet kom selv hjem og fortalte at elevene hadde bare «vaset rundt», da de foresatte spurte hva de gjorde når det ikke kom vikar eller andre skoleansatte til timene.

– Elever som «vaser rundt» på Disen i to timer høres ikke helt beroligende ut, selv om dette ikke er snakk om småtrinnene. Veien er jo kort til både Storo og andre steder!

– Vi har også fått fortalt at elevene i lunsjen får lov til å være på «youtube» og også får lov til å se på tv! Er det vanlig i lunsjen for barneskoleelever? Vi har også barn på annen barneskole, men opplever situasjonen der som mye mer strukturet, og i tillegg har vi ennå ikke opplevd der at det ikke har dukket opp vikar eller annet skolepersonell til å være med elevene, hvis læreren er syk, sier den foresatte.

De foresatte som har tatt kontakt med Nordre Aker Budstikke, kommer også til å informere Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) om hendelsene ved Disen skole.

Skjedde en glipp

Rektor ved Disen Skole, Grethe Kvalheim, forteller at det skjedde en glipp i forrige uke.

– Det som skjedde var en glipp i forhold til vår vikartelefon, der hvor lærer ringer og melder at de er fraværende. Ledelsen fikk ikke vite om dette før timen var over, sier rektoren og legger til at de ikke har hatt elever som har kommet til kontoret for å si fra om denne situasjonen.

– Elevene fortalte til læreren, da han var tilbake, at de hadde gjort lekser – dog ikke alle like mye. I pausen ble vi klar over at det ikke var vikar der. I neste time ble det satt inn vikar i klassen, sier Kvalheim, og forteller at hun ikke kjenner til det andre tilfellet av lærerfravær som de foresatte nevner.

– Når det gjelder å se på tv bruker lærerne noen ganger Supernytt – nyheter for barn mens elevene spiser. Elevene får ikke lov å se på Youtube, men snutter kan bli brukt pedagogisk. Det er leit at foresatte ikke tok kontakt med skolens ledelse om dette. Vi oppfordrer alltid foresatte til å ta kontakt dersom det er noe de lurer på eller ikke er fornøyd med, sier rektor.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg