*Nettavisen* Nyheter.

Disen strings feirer 10-årsjubileum

I fjor spilte Disen strings for første gang i borgertoget på 17. mai. Her fra marsjeringsøvelsen. Foto: Arkivfoto: Karl A. Kjelstrup

Strykeorkesteret ved Disen skole fyller ti år og inviterer til jubileumsfeiring lørdag 9. april!

Klikk på bildet for å forstørre.

I fjor spilte Disen strings for første gang i borgertoget på 17. mai. Her fra marsjeringsøvelsen. Foto: Arkivfoto: Karl A. Kjelstrup

ENGEBRÅTEN: Nåværende og tidligere medlemmer, samarbeidspartnere og venner samles i Festsalen på Engebråten skole lørdag 9. april klokken 17 til jubileumskonsert og fest.

Orkesteret ble startet av fiolinlærer, dirigent og ildsjel Dragisa Nikolic, Dado blant venner, da han i 2001 sørget for så mange nye medlemmer til Grefsen strykeorkester at det ikke var plass til dem, og det måtte startes et eget orkester på Disen skole. Bydelen var behjelpelig med å skaffe instrumenter, og siden har det gått slag i slag.

Disen strings har i dag 45 medlemmer og stor aktivitet, med faste konserter på Årvoll gård og i bydelen. Det finnes ikke korps på Disen skole, og orkesteret har tradisjon for å spille på 17. mai, fra i fjor også i borgertoget. Disen Strings har spilt for Kongen ved to anledninger, sist ved Kongens besøk i Nydalen på 17. mai i fjor.

Dirigent for hovedorkesteret er Kjersti Brander. Dirigent for aspirantorkesteret er Tiril Dørum Bengtson. I tillegg er Hilde Gunn Aasen og Dragisa (Dado) Nikolic fiolinlærere. Alle dirigenter og lærere er ansatt i Oslo musikk og kulturskole. Orkesteret er foreldredrevet, og har et styre som legger ned en stor innsats hvert eneste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag