RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disiplin og respekt

Trener Farhad omtaler taekwondo-gruppa si som familie. Og i den familien er det disiplin og respekt som gjelder.

Linderud: Det er en helt nyoppstartet taekwondo-klubb som trener på Linderud skole. Siden oppstartet i januar 2006 har de rukket å bli rundt 30 medlemmer allerede. Dessuten hadde de sin første gradering uka før påske. Trener Farhad er over seg av begeistring.
Jeg har aldri opplevd at så mange foreldre tok turen for å se graderingen til barna sine. Og for en fantastisk stemning, sier han. Graderingen ble så behørig feiret med deilig mat som foreldrene hadde med seg, samt disco for barna.

Internasjonale

Farhad er strålende fornøyd med at det er over 20 nasjonaliteter representert i den ferske klubben. Blant annet Marokko, Iran, Tyrkia, Spania, Pakistan, Korea og Norge. Han er meget opptatt av fellesskapet og miljøet blant barna.
Hva gjør vi hvis det kommer en ny hit? spør han ungene som står fint oppstilt foran ham på gulvet. Over halvparten rekker opp hånden.
Vi skal hilse pent, være venner med de sånn at de ikke blir sjenerte, og vise respekt, svarer de unge uttøverne. Dessuten vil Farhad gjerne understreke at alle er velkomne.

Med hijab

Vi har en jente her som trener med hijjab, og det er kjempebra. Mange utenlandske foreldre tror ikke barna deres kan være med dersom de bruker det hodeplagget. Men det er bare tull, send dem hit, sier han.
Farhad driver taekwondo-klubben sammen med sin kone Melek Merb. Hun er utdannet spesialpedagog og har ansvaret for at treningen skjer på barnas premisser.
Så vidt jeg vet er det ingen andre klubber i nærheten som har liknende høyere utdanning blant trenerne sine. Så der er vi veldig heldige, sier han.
Mye av treningen er lagt opp etter leke-prinsippet. Likevel har ekteparet satt tydelige grenser og regler for hvordan uttøveren skal oppføre seg på trening.
Vi har til og med fått gode tilbakemeldinger fra foreldrene om at barna deres oppfører seg godt hjemme, sier Farhad. Tydeligvis fungerer opplegget for barna ser ut til å stortrives på trening. Dessuten har klubben allerede markert seg i konkurranser. Søskenparet Funda (9) og Farshad (12) Khaypollahzadeh har vunnet alle stevnene de har vært med i siden januar.
Målet mitt er å komme med på landslaget og å få være med i OL, sier Farshad bestemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere