RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diskuterte bydelens framtid


Bydelspolitikere fra hele byen var samlet.
Bydelspolitikere fra hele byen var samlet.
Bydelspolitikere fra hele Oslo var mandag samlet i bystyresalen.

RÅDHUSET: Det var BU-leder i Bydel Østensjø, Arnfinn Aabø (Ap) som i sin tid tok initiativ overfor forretningsutvalget til Bystyret for å få i stand et seminar hvor BU-politikere fra hele byen kunne samles og diskutere bydelsutvalgenes framtid.

Bakgrunnen for Aabøs initiativ er at bydelene stadig mister oppgaver. Åtte oppgaver, hvor blant annet sykehjem og IT inngår er allerede sentralisert, mens tre nye oppgaver står for tur, deriblant ansvaret for SFO.

- Sykehjemsetaten har hatt et merforbruk på 130 millioner kroner på to år, samtidig har de 250 ledige plasser. Dette har gitt bydelen en merkostnad på elleve millioner. IT-prosjektet har hatt et merforbruk på 300 millioner kroner og for Bydel Østensjø medført en merkostnad 700.000 kroner, sier Aabø.

Men fra talerstolen ville Aabø heller legge vekt på det Bydel Østensjø har fått til, uten hjelp fra Oslo kommune.

- Vi har fått et helse- og sosialsenter på Bogerud, ny bydelshus på Bøler senter, motorsenter på Skullerud og sist men ikke minst har vi fått til satsingen på Kulturbydel Østensjø. Dette har ikke kostet kommunen noe, men har ført til en voldsom oppblomstring av kultur- og organisasjonslivet i bydelen, sier Aabø til Nordstrands Blad.

Det ble ikke dratt noen konklusjoner etter mandagens seminar. Det eneste som er klart er at uenigheten om maktfordelingen mellom bydelene og byrådet et store. Skillelinjene går i alle hovedsak mellom sentrum/høyresiden som ønsker mer sentralisering og venstresiden, inkludert Ap, som ønsker mer makt til bydelene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere