*Nettavisen* Nyheter.

Disse barna er nysgjerrige!

F.v. nederst: Kristian, Carl, Ole Jakob, Victor. Rad to: Ask, William, Leon. Rad tre: Marit, Pernille, Malene, Elias. bakerst: Adrian, Amalie, Martin, Martine. Foto: FOTO: Privat

Hvordan var det å gå på Kjelsås skole i gamledager? undrer 2c på Kjelsås skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

F.v. nederst: Kristian, William, Leon. Rad to: Ingebjørg, Carl, Victor, Ole Jakob, Ask. bakerst: Marit, Pernille, Malene, Elias, Martin, Martine. Foto: FOTO: Privat

KJELSÅS: Nå er elevene blant finalistene til "Årets Nysgjerrigper"-pris som deles ut på Chateau Neuf 9. juni.

Siden Kjelsås skole skal bygges om til neste år, syntes elevene i klasse 2c at det var en god idé å se nærmere på hvordan det var å gå på Kjelsås skole i gamledager.

Elevene satte opp følgende hypoteser de ville finne ut mer om: Gutter og jenter gikk i forskjellige klasser. Det var utedo på skolen. De hadde ikke strøm. De skrev med fjærpenn. De brukte blekk når de skrev. På pultene var det lokk i som kunne åpnes. Det var ikke SFO. Lærerne var strenge. Skolen var mindre. De hadde skammekrok. Jentene brukte skjørt. Rektor hadde dress og slips.

I sin søken etter svar intervjuet elevene en dame som gikk på skolen i gamledager. De lette etter gjenstander på loftet, var på besøk på Folkemuseet og så på gamle bilder fra skolen.

– Elevene jublet over å være i finalen, sier lærer Ingebjørg Bjorvand, og forteller at elevene gjerne vil vinne 1. premie som er en tur.

Over 150 bidrag ble sendt inn, og Kjelsås-elevene er én av 20 finalister. Nysgjerrigper-prisen har blitt utdelt av Forskningsrådet siden 1990. 20 år senere inkluderer Nysgjerrigper et eget vitenskapsmagasin, nettsted og ulike lærertilbud.

Les rapporten fra 2c her!

Se også nysgjerrigper.no eller kjelsas.gs.oslo.no.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.