Gå til sidens hovedinnhold

Disse kan mer enn du tror

Vil du ha et avansert kamera som ikke er speilrefleks? Da bør du se nærmere på disse.

AKAM.NO: Vi har testet fire avanserte kompaktkameraer: Canon G12, Nikon P7000, Panasonic LX5 og Samsung EX1. Dette alle meget bra kameraer som er beregnet på entusiaster som ønsker et best mulig kompaktkamera.

Les hele testen på Akam.no

Samsung EX1

Canon G12 er en ganske beskjeden oppgradering av fjorårsmodellen G11, men siden G11 var et av de beste kompaktkameraene på markedet i fjor er ikke det noe dårlig utgangspunkt.
Nyheter i år er oppgradert sensor, kontrollhjul på forsiden, 720p video og en del forbedringer/nye funksjoner.

Nikon P7000

Nikon P7000 erstatter det to år gamle P6000, men er i praksis er P7000 en helt ny modell og det ligner mye mer på Canons G-serie enn P6000.

Fra forumet: - Samsung- og Nikonkameraet lignet ikke grisen!

Panasonic LX5

Panasonic LX5 erstatter den to år gamle modellen LX3. Kameraene er ganske like, men LX5 har fått utvidet zoomområde, oppgradert sensor og annen elektronikk.

Samsung EX1

EX1 er Samsungs første forsøk i denne klassen og har som konkurrentene full pakke av elektroniske funksjoner og mekanisk kvalitet.

Finn beste pris på Canon G12, Nikon P7000, Panasonic LX5 og Samsung EX1 Prisguide.no.

Konklusjon

Det er helt umulig å kåre et av disse som best fordi produsentene har prioritert ulike egenskaper.

LX5 og EX1 har mest lyssterkt objektiv og mest vidvinkel. G12 og P7000 er større med litt bedre ergonomi, dårligere vidvinkel og mer tele. EX1 og G12 har vridbar skjerm, G12 og P7000 har innebygde optiske søkere og LX5 har elektronisk søker som ekstrautstyr.

Alle kameraene kan bruke ekstern blits, alle støtter RAW-format, G12 har telekonverter som ekstrautstyr, de tre andre har vidvinkelkonvertere.

Har du systemkamera og blits fra en av disse produsentene fra før kan det være lurt å velge samme merke, men det viktigste kriteriet er nok å finne ut hvilket zoomområde som passer best. Skal du bruke mye RAW eller prioriterer video er EX1 et dårlig valg.

Se alle resultatene fra testen på Akam.no

Det var fristende å gi en Akam anbefaler utmerkelse til alle fire testkameraer, men vi valgte til slutt å gi anbefalingen til tre av dem og det er følgende modeller:

  • Canon G12
  • Nikon P7000
  • Panasonic LX5

Samsung EX1 er også bra og best på enkelte punkter, men gir ikke et like bra totalinntrykk som konkurrentene.

Les også disse sakene på Akam.no:

Stor dag for astro-interesserte

Samsung sniklanserer

Eventyret Kodachrome er over

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene