Gå til sidens hovedinnhold

Disse sier de kjenner deg best. Er du enig?

Vi har snakket med fire svært ulike bydelsutvalgsledere i Oslo. De er ikke alltid like enige, men felles for dem alle er ønsket om mer makt til BU.

OSLO: Både høyre- og venstresiden lokalt i Oslo vil desentralisere makta i byen. De mener bydelene bør ha mer å si.

Del på Facebook

(Se flere videoer lenger ned i artikkelen.)

Anders Ørnø Røberg-Larsen (Ap), BU-leder Grorud

– Vi opererer på fullmakt fra bystyret og har fått delegert oppgaver til bydelen så sånn sett samarbeider vi jo, men det oppleves av og til som litt vanskelig å jobbe i bydelen, føle at man jobber i motbakke og ikke alltid blir hørt i bystyret, sier Røberg -Larsen

Og han håper at høstens valg vil føre til et maktskifte i Oslo.

– Et maktskifte ville vært bra for Oslo. Med Ap ved makten ville vi fått et større fokus på nærmiljøene, som for eksempel Grorudalsatsingen, sier Røberg-Larsen.

Bjarne Ødegaard (H), BU-leder Frogner

– Vi mener at den politikken vi fører får bra gjennomslag blant de borgelige partiene, og vi har et godt samarbeid med bystyret, sier Bjarne Ødegaard.

BU-lederen på Frogner håper på et videre blått Oslo.

– Et maktskifte nå vil føre til en helt annen politikk, og det ser vi så klart ikke på som noen fremgang, sier Ødegaard.

Han er klar på BUs vitale rolle i bydelen.

– BU er utrolig viktig fordi vi har den nære kontakten med befolkningen.

Tore Aasheim (SV), BU-leder Grünerløkka

– Vi har et godt forhold til våre representanter i bystyret, og når det er ting som er kinkige og vil vi ha en prinsippiel vurdering ringer vi ofte til Rådhuset og våre folk der, sier Aasheim.

Han synes derimot det er en kjedelig situasjon at BU har så begrenset myndighet.

– Av og til føler vi oss bundet på hender og føtter. Vi på rød side føler at de på den blå siden av Rådhuset prøver å minimaliserer vår myndighet og vår mulighet til å gjøre politiske avgjørelser ute i bydelene, sier Aasheim.

Han håper nå at bydelene skal få mer å si fordi de beste avgjørelsene blir tatt tett mot velgerene.

– Vi kunne gjort ting mye bedre og billligere fordi vi kjenner behovene, og vi trenger ikke innblanding fra rådhuset hele tiden, avslutter han.

Sigbjørn Odden (H), BU-leder Nordstrand

– Vi opplever stort sett god støtte fra bystyret, og det er sjelden at vi har mange saker hvor vi føler at bystyret går fullstendig på tvers av det lokale perspektivet, sier Odden.

Han mener at BU er et viktig organ i Oslo.

– BU gir et talerør inn mot bystyret for mannen i gata som er mye kraftigere, og gir en større gjennomslagskraft. Tror kanskje ikke befolkningen er så bevisste på hvilke muligheter de har gjennom bydelsutvalget, avslutter Odden.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året