RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ditt søppel- andres leker

Når barna dine vokser ut av lekene sine, har lekene fortsatt lang levetid. - Gi lekene videre til barnehagene, oppfordrer Skistua barnehage.

Frognerseteren: Er du en av dem som kaster barnas leker når de er lei eller har vokst fra dem? Neste gang bør du tenke deg om to ganger. Det mener styrer for Skistua barnehage på Frognerseteren, Linda Krogsrud. Skistua barnehage består at 76 lekelystne krabater holdt i tøylene av 19 voksne, som kan bekrefte at det er dyrt å utstyre de fire avdelingene med leker.
- Leker er veldig dyrt, og i stedet for at foreldrene kaster lekene når de ikke brukes mer, kan de gi lekene videre til barnehager, oppfordrer Krogsrud, og påpeker at dette gjelder leker som fortsatt er i god stand.

Bruk og kast

Hun tror mange er for dårlige til å se alternative muligheter til å kaste lekene.
- Noen foreldre er flinke til å ta med lekene hit, men jeg tror nok mange ikke tenker over det før de kvitter seg med dem.
Krogsrud mener dette gjelder spesielt i området barnehagen ligger.
- Det er nok mye bruk og kast- mentalitet i dette området hvor barna har mye leker, sier hun.

Også klær

Barna i barnehagen ser ikke ut til å ha noe i mot secondhand-lekene, de gjør samme nytte som splitter nye.
Barnehagebestyreren sier det samme gjelder klær.
- Dette gjelder ikke bare leker. Barna vokser veldig raskt ut av regntøy, støvler, sko og andre klær som andre kan dra nytte av senere, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere