*Nettavisen* Nyheter.

dittOslo anbefaler

Finn fram danseskoa og kom deg på Blå på søndag! Foto: FOTO: PROMO

Både oktober og høstferien sparkes i gang i dag. Mangler du ideer til aktiviteter – les videre.

Frank Znort Quartet:

Har du fri til mandag? I så fall er oppfordringen klar – ta på deg behagelige sko og dra til Blå, rett vest for Akerselva. Her spiller nemlig skranglerockbandet over alle – Frank Znort Quartet tradisjonen tro søndagskonsert. Det hele er alldeles gratis, men har du med deg litt lommepenger kan du kjøpe lodd, der du kan vinne en høyst eksklusiv cd fra forrige ukes konsert.

Les mer om kanskje verdens største kvartett - Frank Znort Quartet her

Bjørnsonforestilling

4_HØYDE:

Den samfunnsengasjerte Bjørnson blir å treffe på Deichman avdeling Bjerke lørdag.


Det blir Bjørnson-forestilling i bokkaféen på Deichmanske bibliotek, Bjerke lørdag klokka 12.30-13.15. Forestillingen heter «De gode gjerninger redder verden» og er fremført av Teater Uro. I tillegg til teateret blir det både tonsatte dikt og sanger.

Les om Bjørnson-forestillingen på Deichmans egne sider her


Balkan Beat Party

Sigøynerfest med balkans trompetguru med band på lørdag. FOTO: PROMO


Lørdag kveld er det bare å finne fram danseskoa. Da spiller nemlig Boban & Marko Markovic Orchestra på Cosmopolite. Sammen med Balkan beat party inviterer Cosmopolite til skikkelig sigøynerfest på lørdag, og på scenen står Balkans trompetkonge og hans orkester.

Les mer om Balkan Beat Party her


Sunday digestive: Director's Cut

Kompisene i Director's Cut spiller på Parkteatret søndag. FOTO: PROMO

Director’s Cut er fem kompiser som har kjent hverandre siden de hadde midtskill på 90-tallet. Riktignok har de først de senere åra blitt til et band, og søndag kan du oppleve dem på Parkteatret. Det er konseptet Sunday Digestive som står bak godopplevelsen på søndag.

Les om Sunday Digestive her


BSK/NIF - Vålerenga


Favoritt BSK/NIF skal igjen ut i et lokaloppgjør i helga. Her mot Oppsal sist helg. FOTO: HARALD STENSDAL

Kampen om å bli Oslos beste lag har flere dimensjoner i herrehåndballen, men best an ligger BSK/NIF. Etter å ha slått Oppsal forrige helg, er det Vålerenga som står for tur denne helga. Slaget står i Nordstrandhallen klokka 16 lørdag.

Les om kampen mellom BSK/NIF - Oppsal her

Doktor Proktor


Litt uortodokse må de sies å være - dyra i utstillingen om Doktor Proktor. FOTO: PROMO


Jo Nesbøs barnebøker med «Doktor Proktor» har blitt en monstersuksess i både inn- og utland. I høst utkommer den tredje boka i serien – «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje.» I den forbindelse arrangerer Naturhistorisk Museum og Aschehoug en fantastisk utstilling for alle barn i alderen 5 til 105 år. Sjekk åpningstider og mer informasjon her.


Les mer om Doktor Proktor-utstillingen her

Dra til skogs – vinn et telt

Kom deg på tur i helga - kanskje kan du ta med ditt eget telt hjem. ARKIVFOTO

Skiforeningen utfordrer alle turgåere fra og med lørdag og til og med 9. oktober. Foreningen har nemlig gjemt to telt i Marka, og er du den første som finner et av dem kan du rett og slett vinne det. Hver dag hele uka legges det ut nye hint om hvor teltene befinner seg.

Sjekk Skiforeningens hint på Facebook her

Matstreif

3_BREDDE:

Det burde være noe for enhver smak på Rådhusplassen i helga. FOTO: PEGAH NIKU


Sulten? Vel, da er nok Rådhusplassen stedet for deg i helga. Ku, kalv, elgburger, fruktgelé, sushi, torsk, einerrøkt laks, flatbrød, lefser og en hel rekke andre matretter og smaksprøver preger Matstreif, som tre dager til ende vil prege Rådhusplassen.

Les mer om Matstreif her

Tjugods

2_BREDDE:

De begynte å lage musikk til eget bruk, men lørdag deler Tjugods med fellesskapet. FOTO: PROMO

«Ufin i fylla» er en av slagerne når gruppa Tjugods entrer podiet på Olsen lørdag førstkommende. Gruppa lagde i utgangspunktet låter ment for eget bruk, men ettersom ryktene gikk og lyttertallene økte har Tjugods etter hvert etablert seg som et band folk har hørt om.

Les mer om konserten med Tjugods her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.