Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

dittOslo anbefaler

3 Voices and Beatur står for musikken på Soria Moria Ballroom lørdag kveld. FOTO: PROMO
3 Voices and Beatur står for musikken på Soria Moria Ballroom lørdag kveld. FOTO: PROMO
Ballroom dancing, kunstutstilling, kitekurs eller kanskje en tur i skogen? Det mangler ikke på muligheter i Oslo-helga. Her er våre heteste tips.

Soria Moria Ballroom:

«Smart dressing» skriver Soria Moria Ballroom i invitasjonen, for lørdag klokka 20 har du endelig en grunn til å ta fram finkjolen eller smokingen. På Torshovs kulturslott møtes Mad Men og Dirty Dancing og gir deg kanskje den artigste kvelden ute på lenge. Konseptet er utviklet av den britiske kabaret-artisten Richard Bowers, som også er vert for kvelden. Med seg på laget har han fått islandske 3 Voices and Beatur og Danny Midnight.

Les mer om Soria Moria Ballroom på Facebook her


Kunstmarked:


3_BREDDE:
En rekke kjente kunstnere tar turen til Ulsrud videregående skole i helga. ARKIVFOTO

Lions Club Oslo/Bøler arrangerer sitt 32. kunstmarked i helga. Både fredag (klokka 14-19), lørdag (klokka 10-17) og søndag (klokka 10-17) kan du få med deg rundt 80 utstillere på Ulsrud videregående skole. For kunstnersjeler kan nevnes navn som Augensen, Bleken, Carcan, Dahl, Dali, Eikaas, Fjell, Gullvåg, Harr, Johannessen, Langaas, Malling, Munch, Nerdrum, Reitan, Sand, Sæle, Tveter og Widerberg.


Turorientering:


4_HØYDE:
Idyll i skogen for en rimelig penge hvis du følger Hemin/Njård orientering. ARKIVFOTO

Turorientering passer for både voksne og barn, og kanskje vil du oppleve noen historiske poster? Det er Heming/ Njård som står bak arrangementet og du kan få med deg seks ulike kart: Midtstuen-Svendstuen, Husebyskogen, Rikshospitalet, Bogstad, Hovseter og Frognerparken. Postene henger oppe ut oktober. Kartpakker kjøpes på Slemdal, Vinderen og Røa Sport, Bull ski og kajakk på Majorstuen og Milsluker’n, Ullevål Stadion.

Sjekk værmeldingen for Oslo i helga her

Kitekurs:Ta din drage og heng deg på! ILLUSTRASJONSFOTO

Både lørdag og søndag kan du prøve gratis Kiting på Ekebergsletta fra klokka 12. Påmelding til www.OsloKiteskole.no. Telefon: 920 60 283.

Les mer om kitekurset her


Jazz på Jacobs:


Koselig ettermiddag på Jacob's på Holtet i morgen. ARKIVFOTO

Lørdag fra klokka 15 - 17 blir det Lørdagsjazz i Tante Sophies Hus, hos Jacob's på Holtet og det hele er alldeles gratis!

Sjekk nettsiden til Jacob's for mer informasjon her

Seniorsang:I ti år har Prinsdal seniorkor holdt sammen. Jubileumskonsert lørdag! ARKIVFOTO

Finn fram sangstemmen og ta turen til Prinsdal velhus lørdag klokka 12. De er det nemlig 10-årsjubileumskonsert for Prinsdal seniorkor og Bryn orkesterforening er med som gjester.

Kirkekonsert:Stemningsfullt på Manglerud søndag kveld. ARKIVFOTO

Søndag klokka 20 stiller Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch i Manglerud kirke.

Les mer om arrangementer i Oslo-kirkene her


Loppemarked:Garantert noen skatter å ta med seg hjem fra Sørkedalen i helga. ARKIVFOTO

Sørkedalen Brass arrangerer loppemarked på Sørkedalen Skole både lørdag (klokka 10-16) og søndag (klokka 12-16).

Sjekk hvor du kan dra på loppemarked her

Utstilling:


2_BREDDE:
Både kunst, vakker natur og fabelaktig utstikt er å finne på Voksenåsen i helga. ARKIVFOTO

Jubileumsutstillingen «Grenseløs» åpner for publikum søndag 3. oktober på Galleri Voksenåsen klokka 1530. I den forbindelse tar også Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, Peter Carlsson og Blå Grodorna turen til galleriet.

Les mer om utstillingen på Galleri Voksenåsens nettside her


Sporveismuseet jubilerer:Kjør gammel sporvogn på Majorstua i helga. FOTO: SPORVEISMUSEET

Sporveismuseet, Vognhall 5 på Majorstua fyller 25 år i høst. Dette feires med utvidet åpningstid og flere omvisninger. Lørdag og søndag kjøres også veteranbuss med guidet tur på Bussringen. Avgang fra Sporveismuseet. Traseen som kjøres, følger i gamle rute 20s hjulspor. Her er det masse å lære, også for den som er født og oppvokst i Oslo.

Sjekk nettsidene til Sporveismuseet her

Åpning Sagene kirke:Etter fem år i eksil kommer endelig Sagene menighet hjem på søndag. ARKIVFOTO

Sagene kirke har vært stengt i fem år på grunn av muggsopp som ble oppdaget ved en tilfeldighet. Til søndag – på den ikke helt tilfeldig valgte datoen 10.10.10 – åpner kirka igjen med brask og bram. En hel uke til ende skal de feire seg selv, og aller først er det festgudstjeneste klokka 11. Biskop Ole Christian Kvarme, menighetens prester, kantor, diakon og en lang rekke musikalske innslag blir å se på Sagene denne søndagen.

Les mer om gjenåpningen av Sagene kirke her


Sagene samfunnshus:Sagene samfunnshus åpner dørene etter oppussing. ARKIVFOTO

Også lørdag er det nyåpninger og stor stas på Sagene. Sagene samfunnshus er nemlig i gang igjen etter en tids oppussing, og lørdag kommer Bompene for å underholde de minste. Litt om forestillingen: To personer møter hverandre. Den ene er skeptisk og den andre er nysgjerrig. Sammen utvikler de vennskap. Teaterforestillingen inneholder mange kroppslige uttrykk med få ord. Til slutt inviteres barna med til lek sammen med skuespillerne, der de kan bruke rekvisittene.

Hele tre forestillinger (klokka 13, 14 og 15) vises i Kaysalen, hver på 20 minutter. Passer for barn fra 1 år og oppover.

Sjekk nettsidene til Sagene samfunnshus her

Bach i Groruddalen:Kantor Terje Winge gleder seg til Bach kommer til Grorud kirke. ARKIVFOTO

Den nest siste konserten i serien «Bach i Groruddalen» er på søndag. Konsertserien startet i 2008. Den store finalen på det hele vil skje på nyåret, med to konserter, en 30. januar og den andre to uker senere. Den første konserten er det Terje Winge som står for, mens den andre er det Grorud kirkes kammerkor med orkester som står for. Enn så lenge kan søndagens konsert i Grorud kirke nytes.

Les om Bach i Groruddalen her

Camping på utstilling:Campinglivet får nye dimensjoner i Tommi Sarkapalos kunst på Galleri MAP. ARKIVFOTO: ELLEN RØNNING

Den finske kunstneren Tommi Sarkapalo ha tatt campingen til galleriet og viser både bilder og skulpturer på Galleri MAP i Tøyengata. Utstillingen er åpen både lørdag og søndag klokka 13-17.

Les om utstillingen til Tommi Sarkapalo på Galleri MAP her


Film Fra Sør:«Afghan Star» anbefales av festivalsjefen. FOTO: PROMO

Festivalen har et rikholdig program, for eksempel «Afghan Star» som vises på Vika klokka 18.15 søndag. Litt om handlingen: Under Talibans styre har Afghanistan hatt forbud mot dans og musikk. I dag er historien en annen når landets svar på Idol, Afghan Star, har inntatt skjermene. En tredjedel av befolkningen følger programmet lidenskapelig, og stemmene renner inn på SMS. Vi følger fire deltakere og deres tilhengere på vei mot den store finalen. Men det handler om så mye mer enn musikk, i et tradisjonsbundet samfunn hvor man til enhver tid må unngå å vanære sin region eller religion. Afghan Star gir oss et glimt av et Afghanistan vi tidligere ikke har sett, en nasjon som slites mellom tradisjon og moderne idealer.

Filmen blir anbefalt som noe man MÅ få med seg av selveste festivalsjefen. Sjekk her for mer om Film fra Sør.

HVA SKAL DU I HELGA? FORTELL GJERNE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!