*Nettavisen* Nyheter.

dittOslo anbefaler

Nan Mandol spiller på Skuret lørdag kveld. Foto: FOTO: STINE ISDAHL SOLBERG

Groviser, progressiv rock, barneteater eller kanskje en runde stein, saks papir? Det mangler ikke på tilbud i helge-Oslo.

Nan Mandol:

Mørkt, progressivt, østkant. Tre ord rocke-Oslo liker, og lørdag kveld får du alle servert på ett brett, når Nan Mandol entrer scenen på Skuret.
– Vi spiller en blanding av metal og progressiv rock, forteller Pål Isdahl Solberg, bassist og aktivist i Tønsberg-gruppa.

Les mer om konserten med Nan Mandol her


Musikkverksted:Moro for unga på Nedre Fossum gård i helga. ARKIVFOTO

Lørdag formiddag blir det moro for unga på Nedre Fossum gård. Da er det nemlig musikkverksted, nærmere bestemt Skrammelan. Fra klokka 12.


Høstkonsert:


Høststemning på Rommen scene søndag ettermiddag. ARKIVFOTO

Søndag ettermiddag kan du komme i deilig høststemning på Rommen scene. Da er det nemlig høstkonsert med Stovner musikk- og kulturutvalg i spissen. Klokka 16.


Tommy Tokyo og Mari Boine:


Tommy Tokyo og Mari Boine kommer til Løren. FOTO: PROMO

Det mangler ikke på konserter denne helga, og søndag kan du få med deg Tpmmy Tokyo og Mari Boine i Kanonhallen på søndag. Konserstart klokka 19.

LES OGSÅ: "Ikke akkurat platebransjens våte drøm"Verdens Brøddag:

Årets grovis, hvetetoddy eller bare billige brød? Du får alt og mye mer når Verdens brøddag feires i fire timer til ende på Youngstorget lørdag. Klokka 12-16. Og det beste av alt? Inntektene går til Redd Barna.

Les mer om Årets Brøddag herNM Stein Saks Papir:


2_BREDDE:

Ny norgesmester skal kåres fredag kveld. FOTO: PROMO

Joda, du leser riktig. Allerede i kveld – fredag – arrangeres selveste norgesfinalen i stein, saks, papir på Blå. Stein, saks og papir er verdens største amatørsport, og nå skal det kåres en ny norgesmester i regi av Norsk forbund for stein, saks, papir (NFSSP), og samarbeidspartner HaPå.

Les om NM i stein, saks, papir her

LESERNE HAR TALT: Blå er østkantens beste kulturarenaBarneteater:

Lørdag klokka 12 er det performanceteater for de minste i Oppsal bibliotek. Levende Dukker spiller forestillingen «BallRom». Det er en småbarnsforestilling fra ca 0 - 3 år av og med Agnes Schou og Knut Alfsen. Varighet cirka 25 minutter. NB! Begrenset antall plasser så vær tidlig ute.

Les om Levende Dukker herRussisk folkemusikk:

Søndag inviterer Adventkirken på Ulsrud til forestilling med russisk folkemusikk. Klokka 18.


Flamencofestival :


3_BREDDE:

Hefig, spansk, flamenco. I konserthuset lørdag. ARKIVFOTO

Lørdag kveld blir det spanske rytmer i Oslo konserthus. Det er nemlig tid for flamencofestival. Finn fram kastanjettene og kast deg ut i dansen!

Mer om flamenco: Temperament på Torshov


Ali Baba og de førti røverne:


Dukketeater på Trikkestallen i helga. FOTO: PROMO

Sesam, sesam, lukk deg opp! Jada, det blir godt gammelt dukketeater i Trikkestallen lørdag. Både klokka 11.30 og klokka 13.30 kan du få med deg «Ali Baba og de førti røverne» på Trikkestallen.

Bestill billetter herMT Hammed:


Ska-bandet MT Hammed inviterer til fest på Månefisken. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Lørdag inviterer Månefisken til konsert i hovedhallen. På plakaten står MT Hammed + The Daily Hum, mens det på Café Månefisken er konsert med Poor Edward.

MT Hammed: "Publikummet spenner fra 14 til 80-år og utgjør en herlig blanding av venner, familie, bekjente og fans. Det er bare å ta fram de gamle bootsa innerst i skapet, for dette kommer til å bli fantastisk bra"

Afrikansk lekestue:

Lørdag inviterer CAK til afrikansk lekestue i Pilestredet 75 C. Både barn og foresatte inviteres til å delta i et kreativt, holdningsskapende kulturelt verksted, med mange spennende aktiviteter for alle i familien. Afrikansk maskelaging, ansiktmaling, hårfletting, tromming, dans og barneteater.

Les mer om CAK her


Loppemarked:

Antikviteter og snurrepiperier flere steder denne helga. ARKIVFOTO

Huseby skole er et av stedene du kan få med deg lopper til en billig penge i helga. Sjekk forøvrig denne siden, for flere loppemarked.Festdrakter på utstilling:

4_HØYDE:

Festdrakter på Bogstad gård i helga. ARKIVFOTO

Designer Lise Skjåk Bræk, stiller ut festdrakter på Bogstad gård i helga. Og mens du er i området - hvorfor ikke hilse på dyra, gå en tur eller bare nyte frisk luft og vakre omgivelser?

HVA SKAL DU I HELGA? TIPS GJERNE ANDRE LESERE I KOMMENTARFELTET UNDER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.