dittOslo anbefaler

Eventyrstund og harpemusikk for de minste på Parkteatret til søndag.

Eventyrstund og harpemusikk for de minste på Parkteatret til søndag. Foto: FOTO: PROMO

Søndagstur med mening, konserter med sunnmørsband eller hva med harpekonsert for de minste? Oslo har som vanlig mye å by på.

Blårollinger: Harpe Diem

Søndag klokka 13 er det igjen klart for Blårollinger på Parkteatret. Dette er en eventyrstund med dramatiserte barneviser og syngeleker. Med harpe, sang og teater forteller Harpemor og valpen eventyr som barna får være med å rytmisere, synge, danse og dramatisere. Kle deg ut som et dyr eller en eventyrsfigur som du har lyst til å være og kom til forestilling» Konserten passer best for de mellom 3 og 11 år. Dørene åpner klokka 12, og konserten starter klokka 13 presis. Som vanlig stekes det opp et lass med vafler.

Les mer om hva som skjer på Parkteatret i helga her.

Saueklipping


3_BREDDE:

Bli med saueklipping på Ekeberg lørdag. ARKIVFOTO

Lørdag klokka 12 er det moro for dem som er glad i dyr. Da er det nemlig duket for saueklipping på EKT Rideskole og husdyrpark på Ekebergsletta.

Korkonsert: Harmony

2_BREDDE:

Koret Harmony og bandet Siste Indre har konsert på Abildsø skole. ARKIVFOTO

Er du i humør til litt musikk på søndagskvelden er Abildsø stedet å være. Koret Harmony og bandet Siste Indre holder jazzkonsert søndag klokka 18 i teatersalen på Abildsø skole.

Tv-aksjonen:

Tv-aksjonen går i år til Flyktningehjelpen. FOTO: EIRIK HEITMANN RASCH

Søndagstur med mening er vel mantraet for den årlige tv-aksjonen, og har du lyst til å bidra er det fortsatt muligheter for å melde seg som bøssebærer rundt omkring i byen. Sjekk denne nettsiden og se hvor du kan melde deg på. Dersom du ikke har mulighet til å gå med bøsse, kan du lese mer her om hva tv-aksjonen går til i år, og kanskje bidrar du på andre måter enn å gå med bøsse.

Utstilling: May-Irene Aasen

May-Irene Aasens viser en ny side av sin fotokunst på Galleri MAP. FOTO: MAY-IRENE AASEN

May-Irene Aasen er for mange kjent som trommis i Jokke & Valentinerne, som hun turnerte med i en årrekke. Hun dokumenterte det også med en rekke fotografier, og har hatt suksess med utstillingen «GUTTA – på veien med Jokke & Valentinerne» de siste 5 årene. Nå er hun imidlertid tilbake med helt andre typer bilder, nærmere bestemt kunstfoto. utstillingen vises på Galleri MAP i Tøyengata 32, som holder åpent mellom klokka 12 og 16 både lørdag og søndag.

Foredrag på Munchmuseet

4_HØYDE:

Både kunst og foredrag hvis du drar på Munchmuseet til søndag. ARKIVFOTO

«Fra Åsgårdstrand til Hvitsten – kystlandskapet i Edvard Munchs kunst» er navnet på et foredrag på Munchmuseet til søndag. Det er kunsthistoriker og forfatter Hans-Martin Frydenberg Flaatten som holder foredraget, som avholdes på museet klokka 14.15.

Les mer på Muncmuseets egne hjemmesider her.

Loppemarked

lopper

Flere loppemarkeder arrangeres i helga. ARKIVFOTO

Både Furuset og Årvoll skole holder loppemarked i helga. Begge steder kan du skaffe deg brukte godbiter mellom klokka 11 og 16 lørdag, mens det på søndag er åpent mellom klokka 11 og 15 på Furuset og 12-16 på Årvoll.

Les mer om loppemarked her.

Konsert: Woodleg Odd

Woodleg Odd spiller på Olsen restaurant. FOTO: PROMO

De omtaler seg selv som et steintøft bluesrocksoul-band fra Sunnmøre, og lørdag spiller de på Olsen restaurant på Bryn. Navnet er Woodleg Odd og de har flere ganger spilt på Olsen.

– Vi liker oss veldig godt på Bryn, forteller bandet.

Sjekk Woodleg Odds hjemmeside her

A-ha-utstilling

A-ha viser både kjente og ukjente sider på Nasjonalbibliotket. FOTO: PROMO

25 år har gått siden A-ha for alvor slo gjennom, og det feires med en storslagen utstilling på Nasjonalbiblioteket. Her kan du få med deg originaltegninger til monsterhiten «Take on me» og mye annet som ikke er vist for offentligheten tidligere.

Les mer om A-ha-utstillingen her

HVA SKAL DU I HELGA? TIPS GJERNE ANDRE LESERE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag