RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

dittOslo anbefaler


Bildetekst
Bildetekst Foto: FOTO: NILS SKUMSVOLL
Både amerikanske og mer tradisjonelle høytider preger helga i hovedstaden. Felles er at det er mye moro for unga!

Halloween i Svartdalen

Den amerikanske Halloween-tradisjonen har for alvor inntatt Norge, og på søndag skal dagen feires i Svartdalen. Det er kompisene Ruben Gulbrandsen og Robin Tonjeson Howard som skal spøke og skremme, og de vil gjerne ha med seg så mange småspøkelser som mulig.

Svartdalsheksa forteller eventyret om denne spennende skogen midt i Oslo og du kan oppleve historien på stien ned mot Kværnerbyen. Med skuespillere, kulisser, lys og spesialeffekter blir eventyret virkelig. Kle deg ut og bli med på spenningen.

Det begynner for de minste fra klokka 16 og holder på helt til klokka 20. Det kan bli skummelt etter klokka 17 fro da er det helt mørkt.DittOslo er også på stedet med overraskelser til alle barna og ikke minst skal alle som vil bli avbildet i sine kostymer her på nettsiden!

Les mer om Halloween i Svartdalen her!

 

Avskjedsfest på Ms Innvik

4_HØYDE:

Daglig leder Jarl Solberg ombord på MS Innvik, som i morgen forlater Oslo. FOTO: ELLEN RØNNING

Fredag forlater kulturbåten MS Innvik Oslo og Langkaia og i den forbindelse blir det avskjedsfest for alle penga! På kaia fredag kveld altså.

 LES OGSÅ: MS Innvik kaster loss

 

Oslo Rock City Jamboree

To dager med pupper og puls, skriver Oslo Rock City Jamboree! om seg selv. Det er rett og slett snakk om en livstilfestival over to dager på Rockefeller. Ti band, burlesque dans, 28 tattooartister, fashionshow, tryllekunstnere, kustom marked, kunstutstilling, lekepark for kidsa og mye mer! Dørene åpner klokka 12 både lørdag og søndag.

Les mer om Oslo Rock City Jamboree på deres egne hjemmesider her

 

Reisen til Julestjernen

Tradisjoner er viktig i jula og i år er en svært kjær en tilbake med «Reisen til Julestjernen» på Nationaltheatret. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Jula nærmer seg og etter tre år er endelig «Reisen til Julestjernen» tilbake på Nationaltheatret. Den svært så tradisjonsrike historien spilles fram til nyttår, og det er fortsatt billetter igjen. Har du ekstra flaks kan du også vinne billetter her på www.dittOslo.no!

Premieren er førstkommende lørdag og vi har billetter til to av forestillingene – 18. november og 30. desember.

Les om «Reisen til Julestjernen» her

 

Barnelarm

Vera Michaelsen kommer, gjør du? Barnelarm, altså! FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Lørdag blir det rock’n’roll for de minste når Barnelarm går av stabelen på Riksscenen.

– Min umiddelbare favoritt er rosemaling av støvler. Dét gleder jeg meg veldig til, sier Vera Micaelsen, som står bak arrangementet.

Barnelarm er et tilbud til dem mellom 0 og 18 år, og byr i tillegg til rosemaling blant annet på Hallingkurs, joik og Valkyrien Allstars.

Les mer om Barnelarm her

 

Bokmarked Holmlia

Både lørdag og søndag arrangerer Holmliaskolenes musikkorps sitt tradisjonelle bokmarked. Her kan bokormer og lesehester møtes blant tusenvis av bøker i alle sjangre. Hele aulaen på Holmlia skole er fylt opp med bøker, tegneserier, film og musikkm, og i år er det både nye og brukte bøker til svært hyggelige priser.

Korpset spiller også en liten konsert klokka 12 på lørdag, og søndag klokka 13 blir det lesestund med skumle historier for de som ikke som ikke har lært å lese selv ennå.

Åpningstider er lørdag klokka 10 -16, og søndag klokka 12-16.

 

Foredrag v/ Tore Linné Eriksen

HL-senteret er åsted når Tore Linné Eriksen sprer sin kunnskap til søndag. ARKIVFOTO

Folkemord og kolonialisme med Namibia som eksempel står på planen når historiker, faglitterær forfatter og professor i utviklingsstudier, Tore Linné Eriksen sprer sin mildt sagt omfangsrike kunnskap i et konferansesalen i HL-senteret søndag klokka 14.

I de siste årene har folkemordsforskere interessert seg mer for europeisk kolonialisme, og i begynnelsen av 1900-tallet ble to folkegrupper i det nåværende Namibia utsatt for massakrer og etnisk rensning. Hvorfor kan dette kalles for det tjuende århundrets første folkemord, og går det noen forbindelseslinjer fram til Det tredje riket og Holocaust, spør Linné Eriksen i foredraget.

Les mer om Tore Linné Eriksens foredrag på HL-senterets hjemmesider

 

Loppemarked

lopper

Det blir garantert både en og to skatter å finne på Vinderen skole i helga. FOTO: ANNE MARIE HUCK QUAYE

Turen har kommet til Vinderen skole, som mener de har byens beste loppemarked. Førstkommende lørdag kan du avgjøre om de har rett, når antikviteter, elektrisk/ lamper, sportsutstyr, sko, bøker, kjøkken, leker, vesker, boutique, klær, stoffer, møbler og mye annet skal selges fra skolen. Åpningestid er fra klokka 10-16 og klokka 13 blir det auksjon.

Les mer om loppemarkeder i Oslo på www.loppemarked.info

 

Mallorca på utstilling

Neste sommerstemning på Consenzo i helga, når Mallorca skal promoteres. ILLUSTRASJONSFOTO

Turistrådet på Mallorca, Fundació Mallorca, og Spanias Turistkontor har gleden av å invitere deg til en fotoutstilling med bilder av Mallorca, som er en del av øygruppen Balearene. Du kan se denne bildeutstillingen som heter Mallorcas fjell, Tramuntana, på Consenzo Bar og Brasserie i Henrik Ibsens gate 90 (på Solli plass) i Oslo, fra og med søndag. Åpningstider er fra klokka 12 til midnatt.

 

Søndagsmarked

Blå har tidligere blitt kåret til «Østkantens beste kulturarena» av våre lesere. Søndager er det imidlertid marked på utsiden. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Hver søndag fra klokka 12 til 17 er det marked på Blå. Her kan du skaffe deg smykker og ørepynt, kort og bilder, vesker og sjal, barneklær og tilbehør, votter og luer, keramikk, kunst, vintageklær/sko/vesker og mye annet. Dessuten er det vaffelsalg.

LESERNE MENING: Blå er østkantens beste kulturarena

 

Nattvolley

Lørdag 30. oktober blir det igjen nattvolleyball i Romsåshallen ved Bjøråsen skole! Dørene åpner klokka 20, og det er påmelding i døra fra klokka 19. Maks antall spillere er åtte på hvert lag. Aldersgrensen er 14 - 18 år. Kinogavekort i premie til vinnerne. Det er selvfølgelig gratis, og selvfølgelig rusfritt, melder ungdomsnettstedet aktivigrorud.com.

 

Kuddelmuddel på Dansens Hus

Kuddelmuddel er et klubbkonsept som for tiden samarbeider med DansensHus. Det er en arena for kreativt kaos, og de ønsker at ulike kunstnere skal møtes og få muligheten til å få vist arbeider i et åpent forum med høy partyfaktor!

– Betegnelsen Kuddelmuddel er tysk og betyr noe sånn som kaos på en hyggelig måte, noe vi føler er svært dekkende for vårt konsept, skriver Dansens Hus på sine hjemmesider.

Stedet er Dansens Hus, tidspunktet er lørdag klokka 20-03.

 

Nifs natt på museet

3_BREDDE:

Bildet viser Leikanger Prestegård, som står på Norsk Folkemuseum. Flere uforklarlige hendelser typer på at det spøker i prestegården. Bildet kan publiseres fritt i omtale av denne saken. FOTO: NORSK FOLKEMUSEUM

Når mørket senker seg kan mye rart skje på museet... Med de ordene inviterer Norsk Folkemuseum til en nifs natt mellom klokka 16 og 19 søndag.

– Når museet er mørklagt og alle andre har gått hjem, tar vi barna med på spøkelsesvandring der det fortelles skumle historier fra folketro og museets historie, forteller museet.

Omvisningene holdes klokka 17 og 18.

Les mer på Norsk Folkemuseums hjemmesider her

 

Folket på Digerberg, Episode II: Kongen av Viken

2_BREDDE:

Eventyrlig i skogen ved Ekeberg til lørdag. FOTO: TIDSREISER

Shaman Ondøyes forsøk på å ta over makten på Digerberg ble slått tilbake av alvene og menneskene etter at Digerdvergene fant ut at deres metoder var noe … mørke. Ondøye og hans orker forsvant sporløst inn i skogen etter at deres allierte, den mystiske Oldemar, gikk opp i røyk. Pønsker de på noe?

Med denne teksten inviteres alle over åtte år til å spille eventyr med Tidsreiser. Oppmøte er klokka 11 på øvre parkeringsplass v/ Ekebergrestauranten. Det blir da registrering, utdeling av utstyr, sminking av de som vil og samtaler med foreldre. Avslutning er klokka 16.

Les mer på www.tidsreiser.no eller www.eventyrspill.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere