RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

dittOslo anbefaler


Goylem Space Klezmer entrer scenen på Soria Moria klokka 22.30 lørdag kveld. Alldeles gratis er det også.
Goylem Space Klezmer entrer scenen på Soria Moria klokka 22.30 lørdag kveld. Alldeles gratis er det også. Foto: FOTO: PROMO
Er du barn? Voksen? Musikkinteressert? Danseglad? Eller kanskje det bor en kunstnersjel i deg? Vel, uansett er det ingen grunn til å forlate Oslo i helga.

Saturday Night Live!

Dersom du ikke er et utpreget a-menneske, bør du lese videre. Klokka 22.30 lørdag kveld inviteres du nemlig til Saturday Night Live!-konsert på Soria Moria på Torshov. Alldeles gratis er det også, når Goylem Space Klezmer entrer scenen. Du loves en uformell konsertstemning i samarbeid med OsloFOLK og Norges Bluegrassforening.

– Vi ønske å skape er et hyggelig og uformelt musikalsk møte mellom musikere, og musikere og publikum. Romskip-klezmer-orkesteret Goylem Space Klezmer disker opp med halv-ruskete schlagere fra Abe Schwartz Orkester og Mordechai Gebirtig på folkemusikkscenen. Og kanskje et og annet innslag fra outer space, heter det i invitasjonen.

Les mer om Goylem Space Klezmer her.

 

Barnas Verdensdag

4_HØYDE:

Det blir mye moro for unga på Barnas Verdensdag. FOTO: PROMO

Hele helga er det Oslo World Music Festival, og enten du tilhører eller har medlemmer av aller yngste generasjon bør du legge turen til Grønland. Der er det nemlig klart for barnas eget arrangement.

Her blir det musikk, dans, kunstutstilling og mat fra hele verden. Og det meste kan barna selv delta i. Hva med en indonesisk reise med skyggespill,og danseverksted, fransk titteskapsteater (Nord Europas minste teatersccene!), orientalsk magedans, eller kanskje et Block Party – der barna selv får prøve seg som dj?

Les mer om Barnas Verdensdag her.

 

Kunst & Hobby på Høybråten

Bor det en kunstnersjel i deg er nok Kunst & Hobby-messa til Lions et bra sted å tilbringe helga. Her fra en tidligere utstilling. ARKIVFOTO

Høybråten er stedet å være i helga hvis du er interessert i kunst. For det mangler ikke på kjente kunstnere når Lions Club Høybråten åpner dørene til den årlige Kunst & Hobby-messa til helga.

Årets utgave er den 30. i rekken og blant de rundt 80 utstillerne finner vi navn som Pushwagner, Odd Nerdrum, Jacob Weidemann, Vebjørn Sand og Frans Wiederberg.

Messa, som holdes på Høybråten skole er åpen mellom klokka 10 og 17 lørdag, og klokka 12 og 17 søndag. Det er også mulig å kjøpe kunsten.

 

Konsert MIR

Allerede i kveld, fredag kan du få med deg et stykke musikk, hvis du tar turen til Grünerløkka – nærmere bestemt Café MIR. DJ Sannergata & DJ Anja Garbørek står på plakaten og skal man tro MIR selv er dette verdt å få med seg:

– Det beste og det verste (eller omvendt) fra indre Oslo øst spiller festmusikk fra hver sin avrok av ghettoen.Ta med dansetøflene, skriver de i invitasjonen.

Sjekk hjemmesiden til Grünerløkka Lufthavn/ Café MIR her

 

Allehelgensaften

Søndag er det allehelgensaften, og mange benytter sjansen til å en tur på kirkegården for å minnes de kjære som ikke lenger er med oss. ARKIVFOTO

Hvis du er av dem som kanskje synes den amerikanske Halloween-tradisjonen blir i meste laget, eller som rett og slett ikke fikk nok feiring forrige helg – denne søndagen er det igjen tid for den norske versjonen av Allehelgensaften.

Denne er langt mer sømmelig enn den vi har hentet fra over dammen, og for de fleste begrenser den seg til et hyggelig besøk med lys og kanskje noen blomster på kirkegården, for å minnes de kjære som ikke lenger er med oss.

SE BILDER FRA HALLOWEENFEIRING I SVARTDALEN HER

 

Konsert Kanonhallen

Den norske kammerorkester og Eva Grinan inviterer til cubanske rytmer i Kanonhellen på lørdag. FOTO: PROMO

Lørdag inviterer Det norske kammerorkester og Eva Grinan til konsert i Kanonhallen på Løren. Fire fantastiske musikere kommer direkte fra Cuba til Kanonhallen, her kan du oppleve Eva Grinans mørke, smidige og inntagende stemme sammen med Det Norske Kammerorkesteret under ledelse av Atle Sponberg.

 

Utstilling på Frogner

3_BREDDE:

Gabrielle Killand stiller for tiden ut i Galleri Arctandria på Frogner. FOTO: PROMO

Gabrielle Kiellands separatutstilling i Galleri Arctandria åpnet torsdag kveld, men gikk du glipp av dett trenger du ikke fortvile. Den holder nemlig åpent hele helga!

Gabrielle Kielland har som kunstner valgt å plassere seg der fortellingene begynner.I en litt drømmeaktig, men svært presis strek på ofte oppløste flater, møter vi mennesker og vesener vi fornemmer en kjennskap til.

Utstillingen varer til 21. november.

 

1001 natt på Pigalle

2_BREDDE:

Det blir eksotisk på knallrøde Pigalle i helga. FOTO: PROMO

Lørdag er Pigalle i Grønlandsleiret stedet å være for alle som digger orientalsk dans og arabisk atmosfære. Oslo Magedansfestival – 1001 natt arrangeres hver vår og høst, og i helga er det både gallaforestilling og show i byen. Gallaforestillingen med internasjonale stjerne-dansere går av stabelen allerede fredag kveld i Oslo Konserthus, men i morgen, lørdag arrangerer danser og instruktør Maikki Fonneløp, sammen med Oslo Magedansfestival, en Hafla, som er arabisk for fest, sånn omtrent, på Pigalle.

– Haflaen er litt mer løssluppen og laidback, med masse trøkk og stemning, forteller Maikki, som gleder seg til å presentere et fantastisk danseshow med hovedsakelig norske dansere.

Showstart klokka 19.30.

Les mer om 1001 natt på Pigalle her

LOMPA OG PIGALLE GJENÅPNER: – Halvliter'n er hellig!

Allehelgenskonsert på Grefsen

Kammerkoret Utsikten holder konsert på Allehelgensdag, søndag klokka 19 i Grefsen kirke.

Nordnorsk Requiem av Erlend Fagertun fremføres sammen med sammensatt orkester.

Fagertun står for den musikalske ledelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere