Carina Alice Bredesen

dittOslo vil høre dine meninger

Nyhetsredaktør i Lokalavisene Oslo, som Østkantavisa er en del av, lanserer denne uka nye meningersider i avisa.

Nyhetsredaktør i Lokalavisene Oslo, som Østkantavisa er en del av, lanserer denne uka nye meningersider i avisa. Foto: FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Denne uka lanserer vi i Lokalavisene Oslo helt nye debattsider kalt «Meninger». Nå vil vi høre fra deg.

OSLO: – Jeg er glad for alle arenaer som øker muligheten for at byens innbyggere kan ytre seg og delta i debatten om hva slags by Oslo skal være, skriver bystyremedlem og mangeårig forsvarer av åpen og lavtersklet debatt, Ivar Johansen på kronikkplass i våre aviser denne uka.

Det støtter Lokalavisene Oslo seg til, og det er også derfor vi nå ønsker å øke meningsutvekslingen i våre aviser.

– Vi ønsker en arena der våre lesere kan delta mer aktivt i de sakene vi skriver om. I tillegg vil vi gjerne høre fra leserne våre om saker de er opptatt av, sier nyhetsredaktør i Lokalavisene Oslo, Hege Bjørnsdatter Braaten.

SE DITTOSLOS MENINGSSIDER HER

Vegrer seg

Hun mener Lokalavisene fyller en rolle som meningsbærer for mange grupper som ellers ikke har noen arena å utfolde seg på.

– Vår viktigste oppgave er å ta pulsen på lokalmiljøene i Oslo. Da er vi avhengig av at leserne våre også når fram i våre spalter, sier Braaten.

Hennes erfaring er at mange vegrer seg for å ta kontakt med mediene, fordi de kanskje føler deres sak ikke er viktig nok.

SE DITTOSLOS MENINGSSIDER HER

– Ved å åpne for mer debatt i våre spalter håper vi på den motsatte effekten. For oss er det et viktig motto at ingen sak er for liten, ingen sak er for stor, sier Lokalavisen Oslos nyhetsredaktør.

Målsettingen for Lokalavisene er å være et talerør for lokalmiljøet, enten det gjelder de helt lokale sakene som et hull i en gatestubb eller de store nasjonale debattene som for eksempel ruspolitikk.

– Begge deler rammer beboere i denne byen, sier Braaten.

Både nett og papir

Hver uke framover vil du finne «Meninger» på to sider i avisa. Her vil vi hver uke løfte fram en lengre kronikk om aktuelle hendelser. I tillegg vil det være plass til mindre debattinnlegg, og vi vil også vise utdrag fra den daglige debatten vi har i våre nettaviser. Lokalavisenes egne journalister vil også kommentere nyhetsbildet på meningersidene.

– Vi håper disse sidene kan bli en ny måte for oss å nå ut til lokalbefolkningen i Oslo på, sier Braaten.

SE DITTOSLOS MENINGSSIDER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.