RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører Fabian Stang åpnet dittOslo.no 22. april 2010. Til høyre ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.
Ordfører Fabian Stang åpnet dittOslo.no 22. april 2010. Til høyre ansvarlig redaktør Tore Bollingmo. Foto: ARKIVFOTO

dittOslos første leveår

I året som har gått har dittOslos redaksjon dekket gleder, sorger, tragedier og et enormt engasjement i såvel store som små begivenheter over hele Oslo.

OSLO: 22. april 2010 lanserte ordfører Fabian Stang dittOslo.no. Samme dag kunne en rekke av Lokalavisenes lesere møte våre ansatte ute i gatene i hovedstaden.

Vi delte ut aviser, og tilbakemeldingen vi fikk både på papirutgavene og på nettstedet fra dere der ute var overveldende.

Del på Facebook

SE VIDEO: Fabian Stang åpner dittOslo.no

LES OGSÅ: dittOslo feirer ett år

Russebusskåring skapte engasjement

Det gikk ikke lang tid etter lansering av nettsiden før lesernes engasjement gjorde seg gjeldende på dittOslo.no.

For allerede de første ukene etter lansering hadde vi den første storsatsningen på nettet, nemlig russebusskåring.

Gjennom hele russetiden var engasjementet gjennomgående både i våre spaler og i sosiale medier, før «Imaginarium» gikk av med seieren.

Imaginarium

Russejentene i «Imaginarium» gikk av med seieren i årets russebusskåring. FOTO: KRISTIN TROSVIK

LES OGSÅ: dittOslo feirer ett år

Fisk i vaskemaskinen

Selv om det utover sommeren var andre saker som tok over oppmerksomheten var tipsflommen fra dere lesere påfallende for oss her i redaksjonen.

En av de kanskje mest kuriøse sakene vi har fått fra dere lesere var om Solbjørg Aas brein på Manglerud, som av alle ting fant en fisk i vaskemaskinen.

Tragedier og gleder

Høsten var preget av både politiske konflikter, blant annet rundt Oslo-budsjettet og ikke minst nominasjonene før valget i september, men også triste hendelser, som familietragedien på Mortensrud, der en far drepte sin kone, sine tre barn og så seg selv.

En slik sak er noe av det vanskeligste en redaksjon kan jobbe med. Balansen mellom menigmanns behov for informasjon og den dypt tragiske hendelsen byr på utfordringer, spesielt fordi hendelsesforløpet endrer seg fortløpende, fra å være en ren kriminalsak med ukjent gjerningsmann til å bli en ufattelig familietragedie med pårørende, venner og et helt nærmiljø i sorg.

Ordførerstriden

Utover høsten foregikk det også nominasjoner i samtlige partier, der ordførerstriden ble det heteste samtaleemne. En rekke sluggere i norsk politikk er nominert til de ulike partiers ordførerkandidat, blant annet Rune Gerhardsen (Ap), Odd Einar Dørum (V) og Carl I. Hagen (Frp).

Både som lokalmedium for de ulike kandidatene, og som en sentral nyhetsportal har det vært interessant å følge nominasjonene på nært hold.

ordførere

Hvem som vinner ordførerstriden avgjøres først i september, men allerede i fjor høst skapte det debatt. F.v. Marianne Borgen (SV), Rune Gerhardsen (Ap), Odd Einar Dørum (V), Fabian Stang (H) og Carl I. Hagen (Frp). I tillegg stiller Reza Rezaee som kandidat for Rødt. ARKIVFOTO

Festivaler og kjendiser

I tillegg til harde nyheter, tøffe kriminalsaker og mye politikk byr Oslo på mye glede, og på kulturfronten er det sjelden stille.

Blant annet gikk Øyafestivalen nok en gang av stabelen i august, og våre journalister var selvfølgelig tett på, både foran og bak scenen, og ikke minst på folkelivet i Middelalderparken, disse augustdagene.

4_HØYDE:

Iggy Pop lagde stor stemning i Middelalderparken under Øyafestivalen i august. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

LES ALT OM ØYAFESTIVALEN 2011 HER

I juni 2010 gikk også den aller første Miniøya av stabelen, der dittOslo fikk god hjelp fra våre egne «minijournalister», «minifotografer» og «minianmeldere».

Også "minijournalistene" sørget for gode kulturopplevelser på dittOslo.no under Miniøya i juni 2010. ARKIVFOTO

Utover høsten fikk også et knippe kjente Oslo-kulturpersoner spalteplass på dittOslo.no. Heine Totland spilte Buddy Holly på Folketeatret og Madcon ga ut plate.

– Jo mer vi får, jo lengre vil vi, sa Yosef i Madcon til dittOslo.no, da de ga ut plata «Contraband» i høst.

I november lanserte vi også vår nye utelivsspalte «På by'n» der våre fotografer er til stede i Oslos natteliv for å møte blide mennesker som bruker byen de er så glad i.

Stortalenter til utlandet

I sportens verden har det heller ikke manglet på både kjente stjerner eller unge talenter. En av dem som for alvor har kommet på banen det siste er den unge hockeystjernen Mats Zuccarello Aasen, som i fjor høst tok turen over dammen for å spille for New York Rangers.

DittOslo.no var også den første som kunne melde om at unggutten Mats Møller Dæhli dro til England og Manchester United.

Zucca

Mats Zuccarello Aasen tok turen over dammen for å spille med New York Rangers i høst. FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Tid til ettertanke

Da 2010 ble til 2011 gjorde vi i redaksjonen noen tanker til ettertanke. For i vårt første år som nyhetsportal har vi også møtt mange av Oslos triste skjebner.

Byen vår har mange paradokser og et sosialt skille som for de svakest stilte blir ekstra merkbart i høytidene, som jul, nyttår og nå påske.

Like før jul i fjor kunne dittOslo.no fortelle om barnefattigdom og om Fattighuset som ønsker seg julegaver på vegne av fattige barn i hovedstaden.

Mange av disse bor på østkanten, og selv om det stadig skjer mange positive endringer i dette området, er det dessverre lite som tyder på at barna, som rammes av fattigdom går et liv i overflod i nær framtid. Et tema som garantert blir viktig i den forestående valgkampen.

LES OGSÅ: dittOslo feirer ett år

fattighuset

Fattighusets pressetalsmann Erling Westenvik hadde ett ønske for jula - gaver til alle barna. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Nylig kunne en av våre journalister også fortelle den rystende historien om hvordan de mange rumenske tiggerne i Oslo lever. Mens de fleste av oss nyter vårens første varme solstråler på utecafeer og i parker, er disse menneskene nødt til å benytte de samme friområdene som toalett.

Dette er mennesker som er desidert nederst på den sosiale rangstigen, mange av dem er offer for en brutal, internasjonal menneskehandel, med liten mulighet for å klatre på verken karrierestige eller i økt sosial standard.

LES OGSÅ: - Oslo er langt fra så håpløs som mange tror

Det samme gjelder også for hovedstadens mange rusavhengige. Disse har også det siste året vært en kasteball i både kommunal og statlig forvaltning, og det skjer ikke sjelden at det blir slått politisk mynt på denne gruppa.

Senest i februar i år skrev dittOslo.no om politiets framferd på Plata, og om den økte uroen i miljøet som følge av dette.

3_BREDDE:

Leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen har lenge vært bekymret for situasjonen til Oslos rusavhengige. I vinter foreslo han å lage et "Christiania" i Oslo. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Det har også vært foreslått en rekke tiltak for å bedre situasjonen til både tunge rusavhengige og for de mange asylsøkerne, som ser seg nødt til å selge hasj langs blant annet Akerselva.

Oslo på verdenskartet

Etter en kald og lang begynnelse på vinteren, braket det i slutten av februar løs med ski-VM. Oslo fikk internasjonal fokus på seg, som verdens skihovedstad, og på tross av tidvis tett tåke viste Oslo-folk at de er gode på folkfest.

Oslo var en eneste stor folkefest gjennom hele ski-VM. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

Sjelden har det gått mer inflasjon i et ord i våre spalter, men det var rett og slett ikke noe annet å kalle det – Oslo var en eneste stor folkefest, 12 dager til ende.

Våre journalister fulgte ski-VM tett, både fra Holmenkollen og folkelivet i sentrum av Oslo. Vi fulgte Oslo-utøvernes oppturer og nedturer i løypene, vi møtte glade heiagjenger, hardtarbeidende frivillige og en rekke andre, som bidro til å sette Oslo på verdenskartet disse 12 dagene.

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN HER

Ung engasjement på skolerevyene

Også på kulturfronten var vinteren og begynnelsen av våren full av engasjement. Et av våre store prosjekter i 2011 var skolerevyene.

Våre kulturjournalister var tett på de mange revyene, og det ble laget både forhåndsomtaler, anmeldelser, videoer og bildeserier av samtlige skolerevyer i Oslo.

LES ALT OM OSLOS SKOLEREVYER HER

Dette er viktig fordi også unge utøvere på kulturscenen skal tas på alvor. Det betyr både forargelse og glede, alt avhengig av terningkast, men likevel mener vi bestemt at det er riktig å behandle det store engasjementet i skolerevyene med den samme respekten som de helprofesjonelle scenene.

2_BREDDE:

Skolerevyene viser ungt engasjement, talent og glede. ARKIVFOTO

Samtidig er det klart at anmeldelsene til en viss grad skal skje på skolerevyenes premisser, all den tid det faktisk er amatører og et enormt frivillig engasjement som ligger bak. Dette skal også hylles, uavhengig av de faktiske prestasjonene på scenene.

Kuriositeter og tunge nyheter

Etter ett år som nyhetsportal i Oslo er det oppsummeringsvis en del tanker som melder seg om tida som kommer.

For Oslos nyhetsbilde står sjelden stille. Vi ønsker å vie mye plass til kuriositeter, som for eksempel da jobbsøker Andiran Lionheart så seg lei av å vente på NAV og i steden tok med seg en håndskrevet plakat ut på Egertorget, i et forsøk på å søke jobb.

Tenker ut av boksen:

Andiran Lionheart med kreativ jobbsøknad på Egertorget. FOTO: LIVE SANDVEN SLETTEBØ

Samtidig er det viktig for oss å være tett på de store nyhetssakene. Et eksempel er de siste månedenes debatt rundt integrering, trivsel – eller eventuell mangel på sådan, morsmålsundervisning, kvalitet på skolene og boligsammensetning i Groruddalen igjen har skutt fart.

Saken er betent, men nettopp derfor svært viktig å følge tett også i tiden som kommer.

Leserne er det viktigste

Om noen måneder skal også byens borgere igjen velge sine representanter til bydelsutvalg og bystyret. Et valg som kan være avgjørende for mange. Dette er et svært viktig valg for oss i lokalmedia, og vi kommer til å følge politikerne tett i tida som kommer.

I den forbindelse ønsker vi også tilbakemeldinger fra dere lesere om hva dere mener er viktig, hva dere vil lese om og hva dere mener politikerne skal svare på.

Og nettopp dere lesere er og blir det viktigste for oss. Det er tross alt dere vi gjør jobben for.

Derfor ønsker vi nok en gang å understreke at vi skal være et lokalt medium med lav terskel for byens borgere. Vi ønsker at dere benytter våre kommentarspalter på nett, eller at dere sender oss en e-post eller tar en telefon, dersom det er noe dere mener vi bør vite.

Tusen takk for vårt første leveår, måtte det bli mange til!

LES OGSÅ: dittOslo feirer ett år

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere