RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Djerv-Agnete skamroses av USA-produsent


 
  Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Metallgruppa Djerv slipper sitt debutalbum 10. juni. I forkant lovprises de for unik sound.

MANGLERUD: Albumet har fått navn etter gruppa selv og det er de selv som har laget alt. Djerv består av vokalist Agnete Kjølsrud og trommeslager Erlend Gjerde er bosatt på Manglerud, mens gitarist Stian Kårstad, er bosatt i Sentrum. Når de spiller live har de med seg gitarist Stamos Koliousis fra Mencea og bassist Victor Brandt fra Entombed.

Innspilling

Produsent Daniel Bergstrand sto for opptak og innspilling i diverse studioer i Oslo, før bandet reiste til LA. Der jobbet de med produsenten, Matt Hyde, som mikset det hele sammen.

– Vanligvis tar det meg cirka 30 sekunder å finne ut av hvordan jeg skal mikse et album og å bestemme meg for hva slags sound jeg går for, ettersom bandets inspirasjon er så åpenbar. Men da jeg lyttet til Djerv-albumet hadde jeg ingen åpenbar retning for hvordan jeg skulle mikse det, ettersom musikken deres virkelig er annerledes. Den er ’absolutely awsome’ og totalt annerledes fra alt annet jeg har hørt på veldig lenge. Et veldig friskt pust inn i rock- og metal verdenen, sier Matt Hyde i en pressemelding.

I fjor spilte Djerv på Øyafestivalen og fikk mange fans.

Grenseland

– Vi prøvde å utforske grenselandet mellom rock og metal på denne plata, og i noen låter finner du både mer og mindre subtile referanser til svartmetall. Generelt er det ganske nedstrippet, grooveorientert og melodisk, men så er det disse kalde svartmetallinfluerte riffene som gir en tidvis ganske mørk og nekro stemning. Vi er veldig fornøyde med hvordan det ble til slutt, så nå er det bare å se hva andre synes. Håper folk liker det, sier trommeslager Erlend Gjerde.

Sjeldent høyt nivå

– Å jobbe med en sangerinne på Agnetes nivå er virkelig givende og noe man veldig sjelden får sjansen til. Hennes kontroll, spekter og framførelse er på et meget sjeldent høyt nivå – for ikke å nevne de rå tekstene. Hun er definitivt en av de aller beste vokalistene jeg har jobbet med i hele min karriere, og jeg håper virkelig jeg får sjansen til å gjøre det igjen, legger Matt Hyde til.

Les også: Blackmetal med gode melodier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere