Djerv skal mørklegge Øya

Djerv spiller på Øya i kveld.

Djerv spiller på Øya i kveld. Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Det nye bandet Djerv har samlet det beste av det beste fra Oslo. I kveld skal de mørklegge Øya med sin musikk.

MIDDELALDERPARKEN: Vokalist Agnete Kjølsrud (fra Animal Alpha), trommerslager Erlend Gjerde (fra Stonegard) og gitarist Stian Kårstad (fra Trelldom) dannet for et år siden bandet Djerv. I kveld står de på scena under avslutningen av Øyafestivalen.

- Det kommer til å bli god stemning. Selv om det kanskje er lyst ute vil publikum få føle det mørke i musikken vår, sier Agnete til Østkantavisa før kveldens konsert.

Les også: Tusen takk, Lillebjørn!

Gått fort

Det er tre meget engasjerte artister Østkantavisa møter Backstage lørdag formiddag. Etter at ideen med Djerv dukket opp for drøyt et år siden har de allerede rukket å gjøre en rekke festivaler i sommer. Og mye av æren for at det har gått så fort får Øyafestivalen.

- Vi sendte inn en demo av en låt vi hadde på Myspace til arrangøren og de digget den. Derfor er vi glade for at vi får spille på et så gunstig tidspunkt og den bookingen har også gjort at andre festivaler har booket oss i sommer, sier Erlend Gjerde.

Se bilder: Øya-band lørdag

Alle medlemmene har spilt flere ganger på Øya før og vet hvor viktig den er for artistene.

- Øya er alltid tidlig ute med artister. Mange av de bandene som var her i fjor har blitt store i år, sier Stian Kårstad og får støtte av Agnete.

- Publikum som går på Øyafestivalen er musikkelskere. Mange av de som er her vil sjekke ut nye ting og det blir spennende å se hva som skjer i kveld, sier hun.

- Høydepunktet er i kveld. Vi begynte å spille live først i juni og nå skal vi avslutte med stil her, sier Erlend.

LES OGSÅ: Kjente navn danner bandet Djerv

Som et ekteskap

Djerv ble startet av Erlend og Agnete da Stonegaard og Animal Alpha ble oppløst. De kontaktet Stian og et nytt band ble dannet.

Les alt om Øyafesivalen her

- Vi har tatt det beste av de tre bandene våres. Vi spiller hardrock, med black metall-detaljer, sier Agnete som sammenligner det å være i et band som et ekteskap.

- Man må snakke sammen og vite hva man vil. Vi har en detaljert plan for hvilke veier vi vil gå. Det å spille i band er både et yrke og kunst, sier Stian.

De mener også at det er mye lettere å være tre personer i et band.

- Det er deilig at vi bare er tre. Da blir det lettere å ta avgjørelser, sier Agnete og påpeker at det foreløpig har gått smertefritt.

Les også: - Vi koser oss på Øya

- Vi er på hjemmebane

Når Djerv går på scena i kveld er de på hjemmebane. Agnete og Erlend bor nemmelig på Manglerud, mens Stian har leilighet på Youngstorget.

- Vi spiller i kveld på hjemmebane. Nå skal vi bare gå rundt og nyte det før vi går på scena, sier Stian.

Og det er ikke bare bransjefolk som har meldt sin ankomst i kveld.

- Foreldrene våre kommer i kveld, så da gjelder det å levere, avslutter Erlend Gjerde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.