RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt for skimming


En 26 år gammel mann er dømt til fengsel for å ha tatt med seg skimmingsutstyr til Norge.
En 26 år gammel mann er dømt til fengsel for å ha tatt med seg skimmingsutstyr til Norge.
En 26 år gammel elektronikkingeniør fra Romania er i Oslo tingrett dømt til ni måneders fengsel for et forsøk på såkalt «skimming».

SENTRUM: Skimming er en måte å kopiere kortinformasjon og dermed tappe konto for penger.

Det var på kvelden den 26. november at mannen ble stanset for tollkontroll i det han rullet i land fra danskebåten. I bilen fant tollerne mistenkelige tekniske «duppeditter». Blant annet elektroniske kretskort, en universaldirk og mildt sagt mistenkelig monteringsutstyr.

Skulle møte kjæreste

I bilen var også to andre rumenske menn. Alle tre ble pågrepet av politiet, men de to passasjerene ble løslatt etter ca tre uker i varetekt, da saken mot dem ble henlagt etter bevisets stiling.

Tiltalte forklarte retten at bakgrunnen for reisen til Norge var at han skulle treffe sin svenske kjæreste. Etter en dom i Sverige i 2006 er han utvist fra Sverige, og han kunne derfor ikke treffe kjæresten der. De to andre rumenerne var med som reisefølge og den ene var også medsjåfør. Tiltalte betalte reiseutgiftene og overnatting for alle tre under reisen til Norge.

Må sone

Retten er ikke i tvil om at tiltalte visste at utstyret han hadde med seg skulle brukes til skimming og at han selv hadde utviklet utstyret for formålet.

Aktor mente at tiltaltes bil også skulle inndras, men fikk ikke medhold for dette.

Det var noe uenighet rundt straffeutmålingen, men den endelige dommen havnet altså på ni måneder, til tross for at tiltalte ikke hadde satt i gang selve utførelsen av den kriminelle handlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere