RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BLE OVERFALT: Her i Slottsparken ble en kvinne i 40-årene overfalt og voldtatt av flere gjerningsmenn natt til 8. oktober i fjor. Nå er en av gjerningsmennene pågrepet og siktet.
BLE OVERFALT: Her i Slottsparken ble en kvinne i 40-årene overfalt og voldtatt av flere gjerningsmenn natt til 8. oktober i fjor. Nå er en av gjerningsmennene pågrepet og siktet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Dømt for voldtekt i 2006 – siktet på nytt

Politiet har pågrepet og siktet en mann for voldtekt av en kvinne i Slottsparken i fjor høst.

SLOTTSPARKEN: Mannen som nå er siktet for overfallsvoldtekten i Slottsparken natt til 8. oktober 2011, er også før dømt for overfallsvoldtekt.Det var en kvinne i 40-årene som ble overfalt og voldtatt av flere gjerningsmenn høstnatten i fjor.

Onsdag denne uka pågrep og siktet politiet en mann for voldtekten. Siktede er irakisk statsborger, men skal ha hatt opphold i Norge siden 2003. Mannen, som er i midten av 30-årene, blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, fredag, klokka 13.

Siktede skal også tidligere ha begått overfallsvoldtekt, og ble dømt for dette i 2006. Den gangen ble han dømt til fire års fengsel. Nå har han altså begått overgrep igjen.

Han ble identifisert ved bekreftet funn av DNA. Politiet fortsetter å lete etter flere gjerningsmenn, da det er flere ukjente DNA-profiler i saken.

Det er ikke kjent om mannen kan være mistenkt i flere overfallsvoldtekter. Høsten 2011 ble en rekke kvinner overfalt og voldtatt i Oslo. Voldtekstbølgen førte til flere aksjoner, der blant annet politiet og frivillige organisasjoner patruljerte gatene.

Overfallsvoldtekten i Slottsparken var en av de direkte årsakene til at økt beredskap ble satt ut i gatene nattestid.

LES OM VOLDTEKSBØLGEN I OSLO HØSTEN 2011 HER:

– Ja, jeg er redd for å gå alene

Aksjon mot voldtekt følger jenter hjem

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Kvinne forsøkt voldtatt på Bislett

18-åring voldtatt i Hellerudveien

– Taxisjåføren ville at jeg skulle betale med sex

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Politikere blir Natteravner

«Hva nå, Oslo?»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere