RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til fengsel og oppreisning

Oppsal: Tre menn er dømt til henholdsvis et halvt år, ett år og to års fengsel for bortføring og mishandling av en 25 år gammel mann i en leilighet på Oppsal.

De tre gjerningsmennene er også dømt til å betale 25-åringen 50 000 kroner i oppreisning, melder Østlandssendingen.

Det var i februar i år at 25-åringen ble bortført fra en kafé i sentrum til en leilighet på Oppsal. 25-åringen skal angivelig ikke ha gjort opp for kokain til en verdi av 60 000 kroner som han skal ha kjøpt av en av de tre mennene.

I leiligheten ble 25-åringen bedt om å kle av seg og legge seg på magen på gulvet hvor han ble påført en rekke slag med et metallrør. 25-åringen skal også ha blitt truet med voldtekt og at dette bare var en forsmak på hva han kunne vente seg hvis han ikke gjorde opp for narkotikaen.

Ifølge Østlandssendingen mente Oslo tingrett at det om offeret skyldte penger eller ikke var av mindre betydning, og at selve mishandlingen lå i kjernen av saken.

Sterke allmennpreventive grunner for streng reaksjon gjør seg gjeldende ved denne type privat rettshåndhevelse av meget brutal art, skriver retten, ifølge Østlandssendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere