Dobbelt Potter-hysteri

– Vi var nok alle mer emosjonelle siste opptaksdag enn vi trodde vi ville være, røper Bonnie Wright (Ginny Weasley).

– Vi var nok alle mer emosjonelle siste opptaksdag enn vi trodde vi ville være, røper Bonnie Wright (Ginny Weasley).

Potter-fansen får så det monner når seriesuksessen skal sette sluttstrek.

Tom Felton (Draco Malfoy), her fra «Harry Potter og Halvblodsprinsen», hevder at «alt er litt sprekere» nå.

Tvillingene James og Oliver Phelps (Fred og George) glemmer ikke forrige norgeslansering. Foto: Filmweb

Også denne gangen er Radcliffe blitt instruert av briten David Yates.

Vi snakker om den mest innbringende franchisen siden «Star Wars».

Alle boksider

Med dobbel dose «Harry Potter og Dødstalismanene» får Warner-brødrene maks uttelling for siste roman. Det samme får fansen som lenge har stått i kø for å sikre seg kinobilletter.

– Det var fint at vi hadde anledning til å lage to filmer i stedet for å klemme alt inn i én, sier Tom Felton (Draco Malfoy) foran verdens- og norgespremieren 19. november.

– Dermed fikk vi muligheten til å foredle hver eneste bokside – til å yte historien rettferdighet slik Jo skrev den, altså helt fantastisk.

Romantikk

«Jo» er selvfølgelig Joanne Rowling, sosialklienten fra Bristol som ble milliardær i forlengelsen av forfatterdebuten i 1997. Igjen er det hennes landsmann David Yates som har hatt æren av å regissere, etter manus av Steve Kloves.

– Alt er litt sprekere nå, hevder Felton.

– Mange har festet seg ved at det er litt mørkere – Voldemort er jo ikke akkurat blitt noe triveligere. Men også forholdene og romantikken har utviklet seg. Når det gjelder omfanget, kan jeg love at det blir større enn noensinne. Jeg tror alle forventninger vil bli overgått.

«Road movie»

Superstjernen Daniel Radcliffe har omtalt «Dødstalismanene» som en «road movie». Bonnie Wright, som spiller kjæresteemnet Ginny Weasley, slutter seg til den beskrivelsen.

– Første del omhandler reisen Harry må foreta for å finne de såkalte malacruxene. Det blir en stor karaktertest for ham og vennene hans. Det er et sårbart øyeblikk for dem, fordi de har ingen å ty til, forteller hun.

– For min rollefigur blir det vanskelig siden hun ikke vet hvor Harry ferdes. Så, i andre del, brygger det opp til en enorm, episk kamp på Hogwarts. I så måte er filmene veldig forskjellige, bedyrer Wright.

Kjæledegger

Mens Daniel Radcliffe og Emma Watson er blitt internasjonale kjæledegger, er det heller ikke synd på støttespillerne.

Tom Felton har blant annet «Rise of the Apes», mot James Franco og Freida Pinto, linet opp.

– Vi er stolte av at vi både startet og avsluttet serien sammen. Innledningsvis var det en del prat om at originalcastet ville bli erstattet underveis. Sånn gikk det ikke, konstaterer han fornøyd.

Tvillingene James og Oliver Phelps (Fred og George) er tydelige på at de vil savne viraken.

– Et høydepunkt har vært å dra rundt og gjøre promoarbeid. For eksempel var lanseringen i Oslo i fjor utrolig gøy, skryter de i kor.

Emosjonelt

Det er ikke fritt for at Potter-gjengen synes det er leit å splittes etter et tiår på samme sett.

– Det er merkelig – nesten surrealistisk. Vi var nok alle mer emosjonelle siste opptaksdag enn vi trodde vi ville være, røper Wright.

– Det er bittersøtt, supplerer Felton.

– Selv om jeg gjerne skulle holdt det gående et par år til, har alle gode ting som kjent en ende. Og da er det greit å kunne avslutte med et smell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.