*Nettavisen* Nyheter.

Dobbeltspor Oslo Ski må på plass!

Jernbaneverket har lagt fram forslag til Nasjonal transportplan 2010-2019. Blir forslaget en realitet vil det lenge etterlengtede dobbeltsporet mellom Oslo og Ski ikke bli realisert. KrF vil kjempe hardt for at dobbeltsporet kommer på plass når saken behandles i Stortinget våren 2009.

Dobbeltspor for jernbane mellom Oslo og Ski har vært planlagt og lovet i en årrekke. Vedlikehold er også viktig, men for pendlertrafikken gjennom Østfold og det sentrale østlandsområdet er det helt nødvendig å få bort flaskehalsene.

KrF har som mål at InterCity-triangelet realiseres innen 2020. Da må det satses nå. Dobbeltspor mellom Oslo og Ski er en naturlig fortsettelse etter at dobbeltsporet Lysaker Sandvika er ferdig. Både av hensyn til klimaet og de konkrete transportutfordringene folk opplever i hverdagen, må det satset betydelig på jernbane. Det gjelder både planleggingsmidler, vedlikehold og investeringer. Får vi ikke på plass dobbeltsporet innen rimelig tid, betyr det at pendlere på Østfoldbanen må belage seg på kø og overfylte tog i svært mange år fremover.

Line Henriette Holten Hjemdal (KrF)

stortingsrepresentant Østfold

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag