RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doblet deltakelsen

Rustadjoggen og Østensjø Rundt har eksistert en årrekke. Etter litt synkende interesse, ble deltakelsen i år doblet.

Rustad: Løpsleder Barbro Dalen storkoser seg i start-og målområdet for de to løpene. Hun får ikke løpt selv, men holder lett styr på alle de andre som tester formen.

Det har vært en bra påmelding i år. Hvertfall dobbelt av det som var i fjor, forteller hun.

Nå er det jo nesten ingen slike løp igjen, så det er et potensiale for at dette kan bli to ordentlig store løp, smiler Dalen. For i Rustad idrettslag er det ingen planer om å legge ned de to løpene.

Sosial konkurranse

Til tross for "uhelbredelig" konkurranseinstinkt, er det like så mye det å treffe folk, som er viktig for Vidar Svendsen (53). Han har gitt bånn gass, og regner med å vinne sin klasse, 50-54 årsklassen, også i år.

Jeg så ikke så mange eldre menn foran meg i hvert fall, ler han hjertelig.

Men selv om jeg er et konkurransemenneske, så er det mest det sosiale som trekker meg til Rustadjoggen, forteller Svendsen. Han syns det er flott at nærmiljøet setter i stand slike arrangementer.

Her er alle velkomne. På barneløpet var den yngste 3 år, forteller løpsleder Dalen.

Langt eller kort

Det er vanlig prosedyre at både Østensjø Rundt (7,5 km)og Rustadjoggen (3.5 km)arrangeres på samme dag. I de senere år har også Barneløpet (1 km) kommet til. Vidar Svendsen hadde med seg barnebarnet på 8 år, som løp den korteste ruten, mens han selv fullførte 3.5 km.

Jeg pleier vanligvis å løpe lenger enn det, men i dag var det passe, smiler han i solskinnet. Noen småjenter lurer imidlertid på hvorfor noen orker å løpe den lengre runden rundt Østensjøvannet.

Det skal være litt slitsomt, og man skal svette litt, smiler løpsleder Dalen til svar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere