«Død» hest var ikke død

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

Noen innbrudd, litt narkotika, en fyllekjører og en hest som ikke var like død som den så ut til å være. Les helgens politilogg her.


Innbrudd i tre bedrifter

BRYN: Like etter klokken åtte fredag morgen fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd hos bedriften Aker Labs i Jernbaneveien. Et vindu var brutt opp i andre etasje og tyvene hadde fått med seg en safe.

Litt senere på dagen kom det to nye meldinger til politiet om innbrudd hos bedrifter i Jernbaneveien. Hos Art-tech var et vindu brutt opp og pc-er med mer stjålet. Hos AF Hansen og Veneberg hadde det også vært innbrudd. Her er det litt uvisst hva som var stjålet. Politiet har undersøkt alle åstedene, men har ingen konkrete spor.

– Det er en viss mulighet for at det kan være samme gjerningsperson, uten at vi har noe mer å henge det på enn at innbruddene er meldt på samme tid på samme adresse, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Pågrepet med narkotika

OPPSAL: En 26 år gammel mann ble fredag klokken 17.41 pågrepet i en leilighet i Haakon Tveters vei. Det ble funnet noe narkotika i leiligheten og mannen ble kjørt i sentralarresten.

«Død» hest var ikke død

ETERJORDET: Like før halv tolv lørdag formiddag fikk politiet melding fra forbipasserende som så en livløs hest ligge på jordet ved krysset Østensjøveien/Eterveien. En politipatrulje kom til stedet like etterpå og da sprang tre lykkelige hester rundt i innhegningen. Ingen av dem viste tegn på å være livløse. Trolig har en av hestene bestemt seg for å ta en liten horisontal hvil.

– Men det er bra at folk viser omtanke, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Tauet etter smell

LJABRUDIAGONALEN: Klokken

12.53 lørdag fikk politiet melding om at det hadde vært en stygg trafikkulykke i Ljabruveien ved krysset til Mortensrudveien. Meldingen gikk ut på at airbagene var utløst og at det røyk fra en av bilene. Da politiet kom fram viste det seg at ulykken var mindre alvorlig. to biler var involvert. Ingen person var kommet til skade. Den ene bilen kunne kjøre videre, mens den andre måtte tause inn.

Fant safe

NORDRE SKØYEN: Klokken 17.13 lørdag fikk politiet melding om at det var funnet en safe og noen dokumenter ved Nordre Skøyen hovedgård. Safen var forsøkt brutt opp og stammer trolig fra et innbrudd på Lambertseter legesenter. Politiet tok med seg safen for å returnere den til eieren.

Uten førerkort

KARLSRUD: En 43 år gammel mann ble lørdag kveld ved 21-tiden stanset på motorsykkel i Radarveien. Mannen hadde ikke førerkort for motorsykkelen og er tidligere stanset og tatt for samme forhold. Motorsykkelen ble parkert på stedet, skiltene klippet og kjøretøyet ilagt et midlertidig bruksforbud.

To tatt med narkotika

PRINSDAL: En 20 og en 22 år gammel mann ble lørdag klokken 23.33 pågrepet i Prinsdalsfaret for besittelse av narkotika. Begge to ble kjørt i sentralarresten.

Knuste rute på russebuss

LANGERUD: Klokken 23.41 lørdag kveld fikk politiet melding om pågående skadeverk på en buss og en lastebil som sto parkert i Paal Bergs vei. To mørkkledde personer ble observert på stedet. Politiet fant en russebuss på stedet med en tydelig rose i frontruta. En stein var trolig kastet gjennom vinduet. Det var ingen skader på lastebilen. Ingen personer ble funnet eller pågrepet.

Dør på vidt gap

RYEN: Klokken 01.06 natt til søndag fikk politiet melding om at en inngangsdør til et rekkehus i Ryenstubben sto på vidt gap. Politiet kjørte til adressen, men kunne ikke finne noen personer der. En låsesmed ble tilkalt og byttet ut låsesylinderen i døren slik at huset ble sikret.

– Jeg vil bare gi honnør til publikum som er observante og ringer politiet når de ser slikt, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Innbrudd i styrekontor

OPPSAL: Like før åtte søndag morgen fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i et styrekontor i et borettslag i Vetlandsveien. En ståldør var trolig brutt opp med et brekkjern. Noen penger var stjålet, åstedet er undersøkt, men politiet har ingen konkrete spor.

Fant stjålet MC

ULSRUD: En motorsykkel som siden fredag hadde stått parkert på fellesarealet til et sameie i Knut Valstads vei ble søndag klokken 11.04 meldt til politiet. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at motorsykkelen var stjålet den 11. juni. Viking hentet motorsykkelen og eier er kontaktet.

Vinglejente

SKULLERUDDUMPA/SKEDSMO: 11.37 søndag fikk politiet melding om en grå, eldre Opel med grønne skilter som kjørte vinglete på nordgående E6 ved avkjøringen til Nordstrand. Bilen ble stanset ved avkjøringen til Skedsmo. Det viste seg at den unge kvinnelige sjåføren ikke var ruset. Kvinnen virket overrasket over at hun ble stanset, men fikk kjøre videre med formaningen om å kjøre forsiktig.

Kjørte for tung bil

MANGLERUD: En 24 år gammel mann som søndag klokken 20.40 ble stanset i Rugveien er nå anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Han hadde lånt farens bil som hadde større totalvekt enn de 3.500 kiloene man har lov til å kjøre med førerkort klasse B. Faren ble tilkalt for å kjøre bilen hjem igjen.

Kjørte i rumpa på buss

BOGERUD: Klokken 21.27 søndag kveld kjørte en 16 år gammel mopedist inn i en parkert buss like ved Bogerud T-banestasjon i stor far. Gutten ble liggende på bakken. Han var ved bevissthet, men klagde over smerter i ryggen. Han ble kjørt med ambulanse til Ullevål universitetssykehus.

Manglet det meste

HVERVENBUKTA: Halv ni mandag morgen stanset politiet en bil som tilhører omreisende britiske asfaltarbeidere i Ljansbrukveien. Føreren kunne ikke fremvise førerkort og er nå anmeldt for dette. Bilen ble også avskiltet fordi det ikke kunne fremlegges dokumentasjon på at den var forsikret. I tillegg manglet den oblater i frontruten. Bilen ble parkert på stedet.

For tung last

LJAN: Halv ti mandag formiddag ble en bil tilhørende utenlandske steinleggere stanset i Herregårdsveien. Politiet mistenkte at bilen var for tungt laste og den ble derfor eskortert til vekta på Taraldrud. Og mistanken stemte. Bilen var overlastet og i tillegg var lasten dårlig sikret. Bilen ble tauet inn av Viking og forholdet er anmeldt.

Pågrep reklamemann

NORDSTRAND: Politiet pågrep mandag klokken 10.34 en 34 år gammel mann i Tyslevveien. Mannen gikk rundt og delte ut reklame, men kunne ikke vise til at han hadde lovlig opphold i kongeriket. Han fremviste et pass, men dette mistenker politiet var falskt. Mannen ble kjørt i arresten for brudd på utlendingsloven.

Kjørte i fylla

RING 3/BEKKELAGET: 16.45 mandag fikk politiet melding om en bil som kjørte uvørent på Ring 3 i retning Ryen. Bilen hadde to ganger vært borti en annen bil og kjøringen ble betegnet som farefull. Politiet stanset bilen i Sandstuveien og den 65 år gamle føreren ble pågrepet, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Han ble kjørt i sentralarresten.

Gnistene føyk

RING 3/BISPELOKKET: Klokken 17.15 mandag fikk politiet melding om en personbil som vinglet mye, nesten hadde truffet en lastebil og kjørt i autovernet så gnistene føyk på Ring 3 i retning Ryen. Bilen ble etter hvert stanset på Bispelokket. Den 22 år gamle føreren var ikke ruset, men forklarte til politiet at han var svært trøtt. Han er nå anmeldt for brudd på vegtrafikklovens § 21 (ikke uthvilt) og politiet har tatt beslag i førerkortet.

Ikke innbrudd

LANGERUD: Innbruddsalarmen gikk mandag klokken 23.13 på Langerud sykehjem. Politiet kjørte til stedet med to patruljer. Etter å ha gjennomsøkt stedet og ikke funnet tegn til brudd ble alarmen avskrevet som falsk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag