Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Død mann førte til erstatning for boligkjøp

Illustrasjonsbilde: Spørsmålet i saken var hvor mye en megler har plikt om å opplyse kjøpere.
Illustrasjonsbilde: Spørsmålet i saken var hvor mye en megler har plikt om å opplyse kjøpere. Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Megler opplyste ikke at mann hadde ligget død der i to år.

SINSEN: Kjøperen av en tomannsbolig på Sinsen er tilkjent erstatning fordi megleren aldri opplyste om at et lik noen år tidligere hadde ligget i boligen over lang tid.

Det er Borgarting lagmannsrett som i en dom fastslår at eiendomsmegler Fredrik Dyve opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt da han ikke opplyste kjøperen Key Property at en mann hadde ligget død i boligen i opptil to år, skriver Dagens Næringsliv.

Tomannsboligen på Sinsen ble solgt for 6 millioner kroner, 1,1 millioner over takst.

– Det er generelt veldig vanskelig å vite hvor langt tilbake man skal måtte gå i tid i forhold til å opplyse om historikk på en eiendom overfor en kjøper, sier eiendomsmegler Dyve til avisen.

Han stiller seg undrende til lagmannsrettens avgjørelse og understreker at han ikke var saksøkt i saken, noe selgerens forsikringsselskap Protector Forsikring derimot var.

Ifølge dommen ble Dyve opplyst om den avdøde mannen av en nabo under den første visningen, og dette ble da opplyst muntlig til interessentene. Opplysningene ble imidlertid ikke tatt med i salgsdokumentene eller i kontraktsmøtet.

Forsikringsselskapet ble frikjent i Oslo tingrett, men altså dømt til å betale Key Property 100.000 kroner i lagmannsretten. Til sammen må selskapet ut med 570.000 kroner til Key Property.Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!