*Nettavisen* Nyheter.

Dødsrå, dødsrå...

Heftig Android-telefon med suveren byggekvalitet. Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim

Lynrask oppstart byggekvalitet i særklasse og sikkerhetsfunksjoner som fjernsletting og fjernlås.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTC Desire HD Foto: Foto: Finn Jarle Kvalheim

Klikk på bildet for å forstørre.

Snart kan du også lese sniktitt på HTC Desire Z på Amobil.no

AMOBIL.NO/LONDON: Størstemann på HTCs store produktslipp i London i går var Desire HD.

Les også: Her er Desire HD og Desire Z

Telefonen var ikke akkurat uventet, og ut fra størrelse og spesifikasjoner kan man se på den som en slags europeisk utgave av HTC Evo 4G eller en HTC HD2 med Android.

Desire HD har en 4,3 tommer stor skjerm med en oppløsning på 800 x 480 piksler. Skjermen oppleves som svært stor i forhold til tykkelsen på telefonen.

Sjekk også vår sniktitt på Nokia E7

Skjermen er et høydepunkt

Skjermen er et høydepunkt med Desire HD, og foruten nettbrett, er 4,3 tommer den største mobilskjermen vi så langt har sett Android kjøre på.

Teknologien er såkalt Super-LCD. Dette er navnet på panelene Samsung og Sony samarbeider om, og her skal bildekvaliteten og strømforbruket være noe bedre enn på ordinære LCD-skjermer.

Les også: Mobiler får bedre skjerm

Vi opplever bildekvaliteten som helt kurant. Skjermbelysningen kan stilles svært høyt, men den stiller ikke med like mye sprut i fargene som for eksempel Samsungs Galaxy S med Super-AMOLED-skjerm.

Når det kommer til byggekvaliteten må likevel Samsungs toppmodell se seg slått.

Byggekvalitet i særklasse

I Galaxy S går det mye i plastmaterialer, mens her er det kun metall og glass å spore.

Den kjennes solid ut, selv om den er relativt tynn i forhold til den store skjermflaten. Dette kommer av at telefonen har en såkalt unibody. Det vil si at den er laget i et solid stykke metall.

Denne byggemåten brukte HTC først i Legend og den gir litt vanskelig tilgang på telefonens innmat. På HTC Legend ble dette løst ved å ha en forholdsvis stor luke i bunn av telefonen.

I Desire HD er denne luken krympet betydelig. Den fremstår nå som kun et bittelite flak aluminium som dekker over batteriplassen og volumknappene. Luken befinner seg på siden av telefonen.

Les også: Ny oppdatering for HTC Desire

Nye Sense

Desire HD er sammen med Desire Z den første telefonen med en ny versjon av HTC Sense. Dette er HTCs navn på deres eget grensesnitt og deres egne tilleggsfunksjoner som skal gjøre telefonene enklere og mer intuitive i bruk.

Rent grafisk har det ikke skjedd så voldsomt mye med siste utgave av Sense.

Det er enkelt å kjenne seg igjen på Desire HD om man har vært innom en av de andre HTC-modellene den siste tiden.

Se video av den eldre versjonen HTC Sense 2.1 her

Mindre ventetid

En av nyhetene skal dog være at kart og navigasjonsfunksjonene i Sense nå mellomlagrer kartene fortløpende. På denne måten skal man være sikret en navigasjonsopplevelse helt uten ventetid.

Navigasjonshjelpen til bilbruk er laget på en slik måte at man blir tatt gjennom kjøreruten der man stopper opp, slik at man er forberedt på hvor man skal.

Vi har foreløpig ikke fått klarhet i hvor tungt denne navigasjonsløsningen baserer seg på Google Maps, og hvorvidt bilnavigasjonen vil fungere i Norge.

Lynrask oppstart

En annen viktig nyhet er svært rask oppstart. Telefoner med nye Sense skal ikke bruke mer enn ti sekunder på å starte etter å for eksempel ha vært avskrudd på flyreisen.

Viktige proffunksjoner som fjernsletting og fjernstyrt låsing av telefonen, med melding til finneren, er også på plass.

En snedig løsning her er at man kan legge inn kontaktnummer når man låser telefonen. Finneren vil da få muligheten til å ringe eieren med telefonen - til tross for at ingen andre funksjoner er tilgjengelige.

Proffbrukerne kan imidlertid se frem til en snarlig sniktitt på Desire Z. Den vil være noe så sjeldent som en toppspesifisert Android-telefon med fulltastatur - slike er det foreløpig få av på våre breddegrader.

GUIDE: Slik rooter du HTC-telefoner

Svært lovende

Alt i alt oppleves Desire HD som svært rask og responsiv. Skjermen gir den samme svært gode oversikten vi husker fra HD2.

Til å være så stor som den er i skjermstørrelse, er den ikke urovekkende tykk. Den ser altså svært lovende ut, og vi ser frem til å kjøre en fullverdig test av den så fort som den blir tilgjengelig.

Les også: Nye Nokia-mobiler med operativsystemet Symbian^3

Les også disse testene:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.