Dødsstøt for skytterlaget?

– Om det ikke blir en positiv avklaring i budsjett-forhandlingene nå, betyr det dødsstøt for Nordstrand Skytterlag.

ÅSLAND: Dette sier Pål Tvedt, en av de mange som har kjempet for det lokale skytterlagets eksistens og fremtid.

– Om vi ikke får et klarsignal og penger på bordet i 2011, er jeg redd for at Nordstrand Skytterlag vil dø, sier skytterveteranen.

– Det er bittert når vi har kommet så langt som vi har nå, sier Tvedt.

– Bystyret har sagt ja til fjellhallen, reguleringsplanen kan vedtas på nyåret, og vi har penger nok til å komme igang med sprenging i og sikring av fjellet på Åsland neste år. Og nesten alle er positive til at vi skal komme igang. Derfor er det bittert om alt det vi har gjort til nå, resulteter i ingenting.

Spent

– Det er høyt spenningsnivå hos oss nå. Samtidig er vi veldig bekymret, sier Tvedt. Tenk om alt av blod, svette og tårer samt flere millioner kroner skal gå føyten.

Ikke alternativer

Også Nordstrand-skytteren sier at det ikke er noen rimeligere alternativer.

– Vi har vært i Sverige og sett på en utendørshall der. Hvor skal vi kunne plassere en 200 meter lang «låve». Og hvordan skal den lydisoleres så den ikke forstyrrer noen? For det er jo nettopp støy som er det vanskelige i denne saken.

Kvalitetssikring

– Det er jo kjempeviktig at kommunen får kvalitetsskret så store prosjekter, men vi mener de har gått vel langt. Frykten for å få budsjettsprekk nok en gang kan simpelthen bli dødsstøtet for oss, sier Pål Tvedt som er glad for all støtten de får for sin sak, men er skeptisk og bekymret.

– Muligens vi har kommet i en politisk skvis som vi kan komme ut av. Muligens byrådspartienes støttepartier kan hjelpe oss med de millionene de har å rutte med som «kompensasjon» for å være støttepartier.

Spennende

– Vi går nå inn i en meget spennende periode igjen akkurat som vi hadde i fjor.

For da kunen jo Nordstrand-skytterne juble fro de trodde at saken deres endelig var vel i havn. Nå titter de mot lyset i tunnellen igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.