*Nettavisen* Nyheter.

Dødsulykke i retten

En tannlege som leide inn arbeidere til å pusse opp boligen sin er tiltalt etter at en av dem falt i døden i stummende mørke.

Bygningsarbeideren var leid inn for å pusse opp den gamle eneboligen på Tåsen i Oslo, og som del av kompensasjonen skulle han og kollegaen få bruke byggeplassen som bosted, skriver iOslo.no.

Fem brudd

Nå har Oslo politidistrikt tatt ut tiltale mot eieren av boligen på Tåsen. Mannen er tiltalt for til sammen fem brudd på arbeidsmiljøloven, og risikerer bøter eller tre måneders fengsel om han blir kjent skyldig.

- Det manglet brannsikring, fallsikring og varslingsanlegg. Det å bo på en byggeplass kan gi katastrofale konsekvenser, og det kunne like godt vært en brann som startet her, sier seniorinspektør Per Granerød i Arbeidstilsynet til iOslo.no.

Granerød var først på stedet sammen med en kollega.

Angrer

Tannlegen sier til Dagbladet at han angrer på at han ikke satte seg bedre inn i regelverket før han startet oppussingen.

- Jeg ville dem vel, og ville hjelpe dem til å ha noe gjøre. Jeg vet ingenting om å pusse opp hus, så derfor skaffet jeg meg litt hjelp fra en kamerat. Hele saken har vært en stor belastning for meg, i og med at noen døde. Dette er det verste jeg har vært med på, sa han til Dagbladet.

Annonsebilag