RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Doffern» klar for Tippeligaen


TIL TIPPELIGAEN: Christoffer «Doffern» Dahl har spilt sin siste kamp for KFUM/Oslo. Nå blir det Tipeligaen med Hønefoss BK.
TIL TIPPELIGAEN: Christoffer «Doffern» Dahl har spilt sin siste kamp for KFUM/Oslo. Nå blir det Tipeligaen med Hønefoss BK. Foto: Foto: Arild Jacobsen
KFUM/Oslos Christoffer «Doffern» Dahl (27) har skrevet under på en ett-årskontrakt med nyopprykkede Hønefoss BK.

EKEBERG/GREFSEN: – Jeg var mest gira på Hønefoss, og totalpakka de kom med var bra, sier Christoffer.Etter fem gode sesonger i KFUM/Oslo, har midtbanespilleren med klengenavnet “Doffern”, imponert flere trenere oppover i systemet.

– Det har vært litt interesse, men det er bare Hønefoss og Stabæk, som kom skikkelig på banen, sier 27-årinhgen.

– Hvorfor ble det Hønefoss?

– De var veldig interesserte i meg, og jeg har lyst til å gå til en klubb hvor jeg tror jeg får spille mest mulig, sier Christoffer, som kommer fra Vikersund.

På heltid

27-åringen jobber til daglig som lærer på Tonsenhagen skole, men nå blir han fotballspiller på heltid.

Dette er min siste sjanse til å satse skikkelig på fotball, lærer kan jeg være resten av livet

– Dette er min siste sjanse til å satse skikkelig på fotball, lærer kan jeg være resten av livet, sier Christoffer, som spilte tre og en halv sesong i Tippeligaen for Lyn på begynnelsen av 2000-tallet.

27-åringen har tenkt mye på fotballfremtiden i høst.

– Det har vært en prosess, og jeg hadde tre valgt. Trappe opp, trappe ned eller legge opp, sier “Doffern”, som bor på Grefsen med kone og to barn.

– Flytter dere, eller blir det pendling?

– Jeg skal pendle, og den drøye timen i bil blir et deilig avbrekk fra barnepass, sier Christoffer.

Smerud fornøyd

Leif Gunnar Smerud heter mannen som førte Hønefoss tilbake til Tippeligaen på første forsøk, og han er fornøyd med sin ferske signering.

– Christoffer beviste som ung og lovende i Lyn at han mestrer Tippeligaen. De siste årene har han skaffet seg en solid utdannelse og stiftet familie, samtidig som han har vært midtbanegeneral for et velspillende KFUM/Oslo, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til klubbens hjemmeside.

– Flere Tippeligaklubber har vært ute etter ”Doffern”, og derfor er vi meget fornøyd med at han velger Hønefoss Ballklubb. Han er en kreativ spiller med god pasningskvalitet og stor arbeidskapasitet, og han vil tilføre en allerede sterk HBK-midtbane ytterligere dynamikk.

– Slik jeg vurderer ham passer han utmerket inn i vår spillemodell. Han er også en super fyr, som jeg er sikker på vil bidra mye også utenfor banen, sier Leif Gunnar Smerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere