Doktor psykedelia til Oslo

Anton Newcombe bestemte seg for å starte en musikalsk revolusjon i 1990. På søndag står den revolusjonære rockeren på scenen på John Dee. FOTO: CC/Valeria Melissa

Anton Newcombe bestemte seg for å starte en musikalsk revolusjon i 1990. På søndag står den revolusjonære rockeren på scenen på John Dee. FOTO: CC/Valeria Melissa

Søndag entrer psykedeliarockens selvutnevnte redningsmann scenen på John Dee.

HAMMERSBORGGATA: Navnet er Anton Newcombe - bandnavnet er Brian Jonestown Massacre.

Kompromissløs rock

Newcombe er beryktet for sin kompromissløshet - være seg på scenen, i intervjuer eller i bandets sangtekster.

I dokumentarfilmen "Dig", som skildrer forholdet mellom San Fransisco-bandene BJM og Dandy Warhols, kan man stifte et nærmere bekjentskap med Newcombes utagerende scenepersonlighet: Her sloss han med bandmedlemmer og æreskjeller publikum over en lav sko.

I etterkant av dokumentaren gikk det sport i å møte opp på BJM-konserter i den hensikt å få Newcombe til å gå av hengslene.

Gjensyn med gammel helt

Men det finnes så avgjort andre grunner til å oppsøke John Dee på søndag - for eksempel for å få en oppvisning i god, psykedelisk rock.

Tyve års aktivitet har resultert i 16 utgivelser, som uttrykksmessig spenner fra kakafonisk shoegaze til akustisk folkrock.

For fansen byr oslokonserten på et gjensyn med gitarist Matt Hollywood.

Han var en viktig bidragsyter til det som av mange regnes som bandets gullrekke: De tre albumene bandet spilte inn da de bodde sammen i et hus i San Fransisco i 1996 (The satanic majesties second request, Thank God for mental illness og Take it from the man!).

Let's go fucking mental

Det siste slippet, som bærer den kryptiske tittelen "Who killed Sgt. Pepper", er muligens bandets mest eksperimentelle utgivelse til nå.

På albumet covrer de blant annet hooligan-fotballropet "Let's go fucking mental".

Musikalsk spenner nyslippet fra droner og støy til klassisk, psykedelisk rock.

På et rent empirisk grunnlag vil vi likevel anta at det står mange gamle klassikere på setlisten, og selv om Newcombe besvarte et låtønske på følgende måte da de spilte konsert i London - "Shut up! I don't take orders from the british" - er det alltids mulig å forsøke seg.


Konserten finner sted førstkommende søndag, på John Dee.
Lokalavisen vil være tilstede og knipse bilder. Stikk innom nettsidene på mandag for en titt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.