RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Domkirkens "lillebror"

Domkirkens restaurering har ført til at kirken må holde stengt, men det er ikke mange skrittene man må gå for å kunne komme i et kirkerom. Det lille kapellet, ved siden av kirken, har tatt over kirkens ansvar og tilbud.

KIRKERISTEN: Domkirken restaureres i disse dager, og det kommer til å ta tid. Vedlikeholdet skulle vare inntil tre år og startet opp i år. Hele kirkens ytre og taket er under restaurering, og kirken er stengt, men bare nesten. Rett ved siden av kirken er det satt opp et lite kapell med plass til 50 personer. Kapellet er en midlertidig løsning.

Kapeller har et kirkerom og er vikslet, forteller Domkirkeforvalter, Cecilie Åbyholm.

Kapellet er åpent hver dag fra ti til fire, søndag fra klokken 12.30.


Hverdagslig

Kapellet har en minimalistiask og moderne stil, men det jobbes likevel med å gjøre kapellet til et innbydende rom. I tillegg til Trefoldighetskirken, har kapellet overtatt Domkirkens aktiviteter.

Hver dag klokken 15.30 er det hverdagsgudstjeneste. Før gudstjenesten er det mulighet for å komme og prate med prest eller diakon.

Da er det bare og dukke opp, forteller diakon, Ranveig Knutsson.

Bymisjonen holder messe og kveldsbønn hver torsdag, og det er alltid en vakt til stede.

Praktisk har dette kapellet gått greit, men det er ikke mange som vet nok om dette tilbudet. Det er viktig at folk blir kjent med at vi er her og at kapellet er et sted man kan besøke, sier Åbyholm, som legger til at det har vært mange prosesser menigheten har gått gjennom for å få tilbudet på beina.

Det har jo vært en utfordring, men tilbudet er godt, sier hun.

Inngangspartiet i kapellet har en utstilling som beskriver rehabiliteringsarbeidet Domkirken går gjennom.


Nattlig tilbud

Kapellet har også nattåpent hver fredag fra kl 21 til midnatt. Her er det frivillige som er tilstede, av og til diakon eller prest.

De frivillige er mennesker som arbeider for menigheten eller fra Frivillighetssentralen St. Hanshaugen. Det er omtrent 15 frivillige til sammen, og dette er engasjerte mennesker med et hjerte som brenner for dette nattåpne tilbudet. Menigheten er veldig takknemlige for dette, sier Åbyholm.

Her kan de som vil komme og snakke med noen, tenne lys, skrive bønnelapper eller bare få en stille stund fra det myldrende livet i Karl Johan, et pusterom fra støyen, sier Knutsson.

De frivillige som jobber for den nattåpne kirken, blir fulgt opp med både kurs og veiledning. Før de starter å jobbe der, blir de lært opp til å håndtere ulike samtaler og hvordan de skal ta imot folk. De er også opplært til å håndtere ulike kriser personer måtte ha.

Klokken elleve er det en kort bønn.


Kaffe og kor

Trefoldighetskirken har også fått noe av Domkirkens ansvar.

Her er høymessene hver søndag klokken elleve. Hver onsdag er åpent, og det er muligheter for samtale med diakon eller prest. Dette er jo noe som har vært fast i Domkirken, sier Åbyholm.

På onsdagene er det også kirkekaffe.

Dessuten holdes konsertene i Trefoldighetskirken nå, både kor og orgelkonserter, i tillegg til øving, forteller diakonen.

De er begge enige om at rehabiliteringen av Domkirken er bra, men ønsker at folk skal kunne benytte seg av "reservekapellet".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere