Dommen faller snart

Slik ønsker IKEA at endringene skal bli.

Slik ønsker IKEA at endringene skal bli.

Snart lander dommen over IKEA og idrettens utviklingsplaner.

FURUSET: IKEA og Furuset Idrettslagsforenings forslag om utvidelse av Ikea og etablering av Furuset idrettspark er ferdig behandlet hos Plan- og bygningsetaten.

I løpet av noen uker sendes IKEA saken til behandling i bystyret. Det betyr av konklusjonen snart lander.

Snart ferdig behandlet

Det er mange hensyn som må ivaretas i denne saken. Den politiske behandlingen vil være ferdig i løpet av årets første kvartal, sier byrådssekretær for byutvikling, Ståle Hagen. For øyeblikket ligger utviklingsplanene på byrådets bord.

Vi behandler saken ferdig og sender den over til bystyret, som skal gi endelig svar i saken, sier han.

Vi har hatt flere forslag, men etter en konsekvensutredning har vi landet på ett av dem, sier kommunikasjonsrådgiver i IKEA, Christen Røhnebæk. Det er IKEA, Furuset IF og Oslo Idrettskrets står sammen bak prosjekt.

Bytter plass

Gigantplanene har blitt tatt positivt imot flere steder. For å få en utvidelse fra 26.000 kvadratmeter til 45.000 kvadratmeter har IKEA tilbudt Furuset idrettsforening et drømmeanlegg. På den måten bytter Ikea og Stubberudfeltet plass.

Blir forslaget godkjent, får IKEA et utvidet fullsortimentsvarehus på 36.500 kvadratmeter, 1.300 parkeringsplasser under varehuset og en av Norges største restauranter. Utearealer er prioritert som oppholdsarealer og uorganisert lek. Dette blir utvidet med 1.200 kvadratmeter, sammenliknet med i dag.

Stiller trafikale krav

Idretten får et anlegg bestående av fotballhall, fotballstadion med adeccoligastandard, tennishall, tennisbaner, kunstgressbane og treningssenter. Idretten får også benytte IKEAs parkeringsplasser under bakken.

En ting er sikkert og det er at det må stilles krav til trafikken. Varehus og idrettshall gir mye trafikk. IKEA ønsker parkering under bakken, og dette letter litt på de trafikale spørsmålene. Likevel må de stilles noen krav, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.