*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for tyveri av veldig mange edle dråper

Her ved DHL Supply Chain AS i Ulvenveien underslo to tidligere ansatte fra august til desember i fjor 787 flasker med edle dråper. Nå venter fengsel i ett år og seks måneder for hovedtiltalte i saken. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Tre menn tiltalt for tyveri og heleri av 787 flasker champagne fra DHLs lager på Ulven har nå fått sin dom.

ULVEN: Det var i perioden august til desember 2010 at to tidligere ansatte ved DHL Supply Chain AS i Ulvenveien, ved flere anledninger tok til sammen 787 flasker champagne fra lageret til bedriften.

Flaskene, som besto av blant annet kjente merker som Dom Perignon, Krug Brut og Veuve Clicqout, hadde en samlet verdi av 705.998 kroner.

En hovedtiltalt 24-åring og medtiltalt 34-åring er nå sammen med en tredjemann dømt i saken. Den tredje tiltalte, en 24 år gammel mann, ble dømt for heleri, fordi han ved flere anledninger i samme periode i 2010, kjøpte til sammen 500 flasker champagne fra hovedtiltalte, til tross for at champagnen var stjålet fra DHL.

Solgte på internett

Den hovedtiltalte 24-åringen solgte og overleverte champagne til bekjente og personer han kom i kontakt med via annonsering på internett. Heleriet anses ifølge retten som grovt, særlig fordi det er lagt vekt på verdien av utbyttet.

11. april 2011 innleverte han også til Storebrand Forsikring AS en skademelding, hvor det fremgikk at blant annet dekk, felger og champagne til en samlet verdi av 233.255 kroner og 40 øre var blitt stjålet fra hans avlåste bod, til tross for at et slikt forsikringstilfelle ikke hadde skjedd.

Fengsel og erstatning

Under rettsmøtet, onsdag 9. november i år, erkjente hovedtiltalte straffskyld. Han ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder, samt inndragning av 150.000 kroner og flere flasker dyr champagne, i tillegg til nøkler og adgangskort til DHL Supply Chain. Mannen må betale 676.649 kroner til DHL

Medtiltalte 34-åring ble dømt til samfunnsstraff i 144 timer, subsidiært fem måneder i fengsel, inndragning av 30.000 kroner, og må sammen med hovedtiltalte betale 275.000 kroner i erstatning til DHL. Heleritiltalte tredjemann ble dømt til fengsel i nitti dager, samt inndragning av flere flasker dyr champagne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag