Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til seks måneders fengsel

Dømt for grov uaktsomhet: En drosjesjåfør er dømt for å ha forårsaket Kjell Åke Palmquists død på Alnabru i mars i fjor. (Illustrasjonsfoto).
Dømt for grov uaktsomhet: En drosjesjåfør er dømt for å ha forårsaket Kjell Åke Palmquists død på Alnabru i mars i fjor. (Illustrasjonsfoto).
En 59 år gammel drosjesjåfør er dømt til seks måneders ubetinget fengsel for å ha kjørt ned Kjell Åke Palmquist på Alnabru i mars i fjor.

ALNABRU: Drosjesjåføren er også fratatt retten til å føre motorvogn for alltid. Retten har dessuten bestemt at han må betale 75.000 kroner i oppreisning til avdødes mor.

Retten har imidlertid gitt strafferabatt fordi saken lå åtte måneder ubehandlet hos politiet.

Ble slept 364 meter

Natt til søndag 23. mars i fjor omkom Kjell Åke Palmquist etter å ha blitt påkjørt og slept 364 meter under en bil.

Av rettsdokumentene kommer det fram at drosjesjåføren kjørte avdøde til Knud Bryns vei på Alnabru, hvor han gikk ut av bilen. Avdøde skal ha vært beruset, og støttet seg på panseret mens han gikk foran bilen. Drosjesjåføren startet bilen da avdøde stod en halv meter fra bilen på venstre side.

Palmquist pådro seg store hode-, bryst- og bukskader, og døde umiddelbart eller kort tid etter at han ble påkjørt.

Ved hjelp av videoovervåkningskameraer, blodspor og bilspor på stedet har retten funnet det over enhver rimelig tvil at det var drosjesjåføren som forårsaket at fornærmede døde.

Hørte dunk i bilen

En trailersjåfør skal ha meldt fra om en bylt i veibanen 38 minutter etter at drosjen forlot stedet, og politiet fant at dette var avdøde morgenen etter.

Drosjesjåføren har forklart i retten at han hørte et dunk i bilen og følte at bilen gjorde et hopp etter at passasjeren hadde gått av. Undersøkelser har senere vist at det ene dekket var blokkert.

Retten har funnet at tiltalte burde ha ventet med å kjøre fra stedet inntil fornærmede hadde kommet på betryggende avstand fra bilen.

Retten finner det også åpenbart at tiltalte merket at bilen ikke fungerte normalt da fornærmede ble slept med den, og at han med dette også fikk så vidt tydelige signaler om at det hadde skjedd et trafikkuhell. Retten bebreider derfor tiltalte for uaktsomt å ikke ha stanset for å undersøke hva som hadde skjedd.

Drosjesjåføren er også tidligere dømt for å ha kjørt på en syklist uten å stoppe i 2003.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!