*Nettavisen* Nyheter.

Donald Duck er stjålet!

Slik så han ut – før han forsvant. Foto: Arkivfoto: Hjemmet Mortensen

Et landemerke i Oslo er borte. Har han reist til Langtvekkistan?

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Hjemmet Mortensen Trykkeri AS

Klikk på bildet for å forstørre.

Her en tidligere utgave av Donald. Det er ikke første gang han er stjålet. Bilde trolig fra 1960-tallet. Foto: Foto: Hjemmet Mortensen Trykkeri AS

Klikk på bildet for å forstørre.

Her har Donald stått i mange tiår. Nå vil Hjemmet Mortensen ha anden sin tilbake. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

BREKKE: Det er nesten av samme kaliber som da Sinnataggen ble stjålet fra Vigelandsparken. Hos Hjemmet Mortensen Trykkeri i Frysjaveien 42 råder nå fortvilelse.

Donald-figuren

Den 70–80 centimeter høye Donald Duck-figuren har kikket nonchalant nedover Frysjaveien, fra inngangspartiet til trykkeriet siden 60-tallet.

– Det var et lite barn som oppdaget at den var borte. Vi som jobber her er jo så vant til at den er der, sier HR-sjef Tore Revfem i Hjemmet Mortensen Trykkeri AS.

Bladet alle har et forhold til, «Donald Duck & Co», ble trykket i Frysjaveien frem til for fire-fem år siden. Men selv om verdens mest kjente and nå trykkes i Tyskland, hører han liksom hjemme i Frysjaveien likevel.

– Vi ønsker jo å få ham tilbake. Håpet er at noen har funnet figuren et eller annet sted. Eller at de skyldige leverer ham tilbake. Figuren har blitt stjålet et par ganger tidligere. Det er kanskje noen som synes det er noe kuriøst over den, undrer Revfem.

Ulike varianter av Donald har stått på trykkeritaket. Trykk på bildet øverst i artikkelen for å se flere.

Politianmeldelse

Donald-figuren forsvant sannsynligvis i pinsen. Så langt har ikke Hjemmet Mortensen funnet ut hva de skal gjøre med den forsvunnede krabaten. Men i og med at han ennå ikke har gitt livstegn fra seg, vurderes nå politianmeldelse, opplyser Revfem.

Og sjansen for at Ole, Dole og Doffens onkel har tatt svømmeføttene fatt og satt kursen mot Andeby for å se til de tre nevøene sine, er lite sannsynlig. Beina til figuren står nemlig igjen.

Mer Donald?

LES OGSÅ: Donald Duck-lekene på Bislett

LES OGSÅ: - Det er veldig mye Donald i meg

LES OGSÅ: Et lite stykke Andeby

LES OGSÅ: Donald-diggerne møttes til duell

LES OGSÅ: Nordstrand-Guffen veltet seg i komfort

LES OGSÅ: Med Donald Duck på timeplanen

LES OGSÅ: Identifiserer meg ikke med Dolly!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.