RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Donald inviterer til friidrettsfest


Rebekka Helen Fremstad (foran f.v), Frida Mattson og Ina Elise Helgesen fikk testet ut nye Bislett i forbindelse med pressekonferansen.
Bak står Steinar Hoen (Bislett Alliansen) og Julius Solheim (Donald Duck & Co).
Rebekka Helen Fremstad (foran f.v), Frida Mattson og Ina Elise Helgesen fikk testet ut nye Bislett i forbindelse med pressekonferansen. Bak står Steinar Hoen (Bislett Alliansen) og Julius Solheim (Donald Duck & Co).
Donald Duck arrangerer friidrettsfest på Bislett første helgen i juli.

Den første helgen i juli vekkes Donald Duck-lekene til live igjen i ny drakt. Det folkekjære idrettsarrangementet bløe avholdt for siste gang i 1997 i anledning lekenes 30-årsjubileum.
Nå har Bislett Alliansen og Donald Duck & Co samkjørt Donald Duck Games med ExxonMobil Bislett Games.

Klassisk arrangement i ny ramme

- Jeg var selv med på Donald Duck-lekene i 1984, og husker fremdeles hvor stort det var å reise til Kongsberg for å delta den gangen, mimret Steinar Hoen på en pressekonferanse på Bislett Stadion tidligere i dag.

Den verdenskjente høydehopperen er utøveransvarlig for Bislett Alliansen, som består av idrettsklubbene BUL, Tjalve og Vidar. Nå om dagen jobber han blant annet med å blåse nytt liv i idrettstradisjonen.

- I 97 trodde man kanskje at lekene hadde utspilt sin rolle, men vi tror vi har funnet en ny ramme for arrangementet som dagens ungdom vil finne mer spennende, sier han.

Innmarsj fredag

For deltakerne åpner Dondald Duck Games fredag, med innmarsj på nye Bislett stadion, anført av den velkjente Donald-bilen.

- Alle barna som skal delta går i tog med foreldrene fra St. Hanshaugen og ned til Bislett. Klokken kvart over syv går de inn maratonporten til en smekkfull stadion, går en runde rundt banen og deltar i en høytidelig åpningssermoni med tenning av fakkel, fortalte Hoen på en pressekonferanse tidligere i dag.

Etter åpningsseremonien blir deltakerne geleidet til tribunen for å se verdens fremste friidrettsutøvere i aksjon.

Konkurranse på lørdag

På lørdagen er det barna selv som står for aktiviteten på Bislett. Fra klokken elleve til syv skal det konkurreres i alt fra spydkast til høydehopp.

Etter konkurransen blir det premieutdeling med den norske spydstjernen Andreas Thorkildsen, som også har deltatt i Dondald Duck-lekene i sine yngre dager. Konkuransen arrangeres for barn mellom 11-14 år.

Familiedag på søndag

Donald Duck Games runder av friidrettshelgen med en såkalt familiedag på søndag.

- Tanken er å ha en åpen dag på stadion for alle barnefamilier, hvor det verken blir satt noen nedre aldersgrense eller koster penger. Målet er at det skal bli en positiv opplevelse av friidretten for alle som deltar, sier Julius Solheim i Egmont.

Barna vil få muligheten til å prøve seg i en rekke ulike grener, som er spesielt tilrettelagt barn.

- Hekkene er eksempelvis laget av plast, slik at du ikke knekker fullstendig sammen dersom du skulle falle, sier Solheim.

Han tror friidrettens fremste styrke er allsidigheten.

- Friidrett kan favne hele klassen – er du sterk kan du kaste kule eller spyd, har du god spenst kan du hoppe lenge eller høyde og er du rask kan du bli sprinter, sier han.

Vil ha med så mange som mulig

Ambisjonen med lekene er nettopp å introdusere flere barn og unge for friidretten, forklarer Hoen.

- Målsettingen er helt klart å få flest mulig til å prøve seg på friidrett. Vi friidrettsinteresserte vil kanskje også oppdage noen av de nye talentene som vi vet finnes der ute. Vi tror mange kvier seg litt fordi de er nødt til å melde seg inn i en klubb for å drive med friidrett, sier han.

For å få med så mange som mulig vil påmeldingen skje gjennom skolen, og i år er en hundrings eneste kriterie for deltagelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere