Gå til sidens hovedinnhold

Donerer kunstskatter til Skeid

Skeid får virkelig drahjelp når en kunstsamler auksjonerer vekk over 100 bilder hvor klubben får 20 prosent av salget. Møt opp på Soria Moria og gjør et kunstkupp, samtidig som du støtter Skeid!

NORDRE ÅSEN: En kunstsamler fra Oslo donerer vekk flere kjente malerier for å redde Skeid fra konkurs.

– Dette er et flott initiativ som kan være med å redde klubben fra konkurs. Vi har fått mye støtte den siste tiden og vi tar i mot alle bidrag som er med å redde klubben, sier salgs- og markedsleder Terje Martinsen i Skeid.

Les også: Preget av alvoret

Kjente verk

Kunstsamleren, som ønsker å være anonym, har stor sympati med klubben og ønsker å bidra for at de fortsatt skal prege norsk fotball fremover.

– Når Skeid har problemer, så støtter man opp. Det arbeidet Skeid gjør er utrolig viktig for hele Oslo og da tenker jeg spesielt på ungdomsfronten. De har jo utviklet talenter på løpende bånd og de griper fatt i ungdommen på en positiv måte, sier kunstsamleren til Østkantavisa.


Blant verkene som skal auksjoneres vekk finner vi Jens Johannessen, Pablo Picasso, Marc Chagall og Henri Matisse.

– Her finner vi mange bra bilder og man kan gjøre et kunstkupp. Utvalget er stort og man finner bilder helt tilbake fra 1800-tallet og frem til i dag, sier Dag Krogstad, som skal stå for auksjonen.

Les også:Jonas Gahr Støre støtter Skeid

Kulturslottet Soria Moria

Torsdag 17.juni blir auksjonen avholdt på Soria Moria. Det blir visning fra klokken 17.30 og selve auksjonen starter klokken 19.00.

– Vi har selvsagt valgt kulturslottet Soria Moria. Her kan mange gjøre et godt kjøp og det er mange spennende bilder man kan by på. Så møt opp og vær med på å støtte klubben samtidig som man kan kjøpe kunst, oppfordrer Terje Martinsen.

– Hvor viktig er de bidragene dere får her?

– Det betyr mye for oss. Det at vi får den tilbakemeldingen fra kunstsamleren og de andre som bidrar er med på å motivere oss til å fortsette det arbeidet vi har lagt ned i denne klubben, avslutter Terje Martinsen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året