Gå til sidens hovedinnhold

Dopselgerne mer pågående enn før

Narkotikaselgere har trukket seg enda nærmere boligområdene på Grünerløkka. Nå krever Beboeraksjonen at justisministeren rydder opp.

I høst ble 25 dopselgere arrestert og sendt ut av landet. Nå er nye selgere kommet til. Og de er enda mer aggressive i sin jakt etter kunder.

Voksne er redde

- Nå er utviklingen gått helt feil vei. Markveien og Thorvald Meyers gate er stappfull av dopselgere. De oppfører seg truende, og vi har hatt flere episoder der unger og ungdom føler seg skikkelig truet og ordentlig redde. Vi har også voksne folk som er skikkelig redde for å være ute på kveldstid. Det er en utrolig dårlig utvikling i bomiljøet, sier Anne Mikkelsen i Beboeraksjonen til NRK Østlandssendingen.

Ser ikke mye til politiet

- Nå trekker selgerne lenger og lenger opp i Markveien. De står på hvert sitt hjørne oppover, de er i alle tverrgatene oppover. Thorvald Meyers gate er også helt full, det er ikke et hjørne som er fritt for doplangere sier Mikkelsen til NRK.
Beboeraksjonen sier de ikke ser mye til politiet. Nå krever de at justisministeren sørger for at gatene blir trygge.

Kritiserer Storberget

- Myndighetene gjør ikke nok, og Storberget tar ikke det ansvaret han skal ta. Han er til syvende og sist sjefen. Så når politiet ikke kan være på banen, om det er av ressursmangel, eller om det er lønnskampen eller hva det er som stopper dem fra å ta vare på beboerne på Grünerløkka, så er det Storbergets ansvar, mener Mikkelsen til NRK Østlandsendingen.

Vanskelig

Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, innrømmer at det er vanskelig å bli kvitt selgerne så lenge folk kommer for å kjøpe, men på nyåret mener han at politiet ihvertfall vil bli mer synlige. Justisministeren har ikke villet kommentere saken så langt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley