Dørum tilbakeviser påstand

Odd Einar Dørum støtter Huseby- aksjonen og har ikke "avblåst" aksjonen.

Huseby: Ullern Avis Akersposten skrev på lederplass at Odd Einar Dørum internt hadde erklært Husebyaksjonen som avblåst. Dette benekter Ullernbeboer og stortingsrepresentant Dørum på det sterkeste.
- Det faller på sin egen urimelighet å si dette, fordi Husebyaksjonen i høyeste grad er aktiv. På den ene side har de en rettsprosess gående i forbindelse med ambassadesaken. Dessuten inngår de i et nettverk som skal sikre grøntområder i hele Oslo. Jeg skvatt og sperret opp øynene da jeg så uttalelsen om at jeg hadde avblåst Husebyaksjonen. Da så jeg på trykk en mening som jeg selv ikke var kjent med at jeg hadde, sier Dørum.
- Tror du Husebyaksjonen kan vinne frem i rettsapparatet i forbindelse med ambassadesaken?
- Jeg vil ikke spekulere i dette. Med respekt for retten vil jeg avvente saken.
- Med bakgrunn i sakens dokumenter, synes du Husebyaksjonen har en god sak?
- De har i hvert fall et grunnlag som de selv mener er bra.
- Ambassadesaken rører fremdeles ved mange i våre bydeler. Var det fornuftig av Venstre å sette Ane Willumsen på kumulert plass på Venstres liste til kommunevalget?
- Jeg er klar over at dette er en sak som rører ved mange mennesker. Anne Willumsen ble nominert. Skulle saken komme tilbake til bystyret blir det en ny sak med nye muligheter.
- Ane Willumsen har likevel gjort det klart at hun vil stemme for lokalisering av ambassade i Husebyskogen om saken skulle komme opp i samme form som sist?
- Som Ane Willumsen sa til Ullern Avis Akersposten, så blir det i så fall snakk om ny en sak som skal behandles som det. Det kan gi andre forslag og vedtak i saken.
- Står Venstre fast ved sitt standpunkt, at de går imot plassering av den amerikanske ambassaden i Husebyskogen?
- Vi står for forsvar av alt som har med grøntområdene å gjøre. Standpunktet står fast og jeg er enig i dette, sier Dørum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.