*Nettavisen* Nyheter.

Dørvakter banket gjest i håndjern

Offeret trodde han skulle dø da vekterne gikk løs på ham.

13.01.15 20:52

«Han var påsatt håndjern og var derfor helt forsvarsløs. De tok ham også med inn i en heis og inn på et toalett, der han ble påført gjentatte slag av begge vaktene. Denne type voldsutøvelse er det grunn til å reagere strengt på. Det foreligger ingen formildende omstendigheter» står det i dommen fra Oslo tingrett, skriver Aktuell Sikkerhet.

De to dørvaktene ble dømt til henholdsvis 90 og 95 dagers fengsel for hendelsen som fant sted på et utested i Skippergata i Oslo sentrum i juni 2014. Mannen ble fraktet til legevakt i ambulanse etter hendelsen, og politiet stengte utestedet den aktuelle natten.

Gjesten ble beskyldt for å ha røyket hasj inne på utestedet, og dørvaktene var på vei til å eskortere ham ut, da han fikk juling.

Da vaktene ville ha ham inn i heisen, ble mannen redd og forsøkte å gå ned trappen. Da ble mannen først slått i øret. Deretter ble han dratt inn i heisen og senere inn på et toalett. Iført håndjern fikk mannen kraftig juling.

Dørvaktene nektet straffskyld i Oslo tingrett, men dommerne festet mer lit til dokumentasjonen fra helsepersonell, samt hans egen forklaring.

Den ene vekteren anket dommen, mens den andre gjorde det ikke, skriver Aktuell Sikkerhet.

Tall fra Oslo skadelegevakt viser at langt færre dørvakter står bak vold i dag enn tidligere. Mens Oslo skadelegevakt registrerte 92 tilfeller i 2012, ble det bare registrert 25 tilfeller i 2013 og 13 tilfeller i 2014.

– Jeg tror årsaken er at man i flere år har jobbet målrettet med å heve kvaliteten på ordensvakttjenesten. Det stilles høyere kompetansekrav til dem som skal jobbe som dørvakter, sa direktør Hilde Charlotte Solheim i Virke Reiseliv og kultur til NRK før nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag