RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dør-til-dør for ungdom i krise

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon skal i år samle inn penger for å hjelpe barn og unge som lever i krigsområder. Tirsdag kommer bøssebærere rundt til husstandene i bydelene.

Våre bydeler: Tidligere år har konfirmantene gjort store deler av jobben med å gå dør-til-dør.

Det nye i år er ønsket om at flere voksne blir med.

Vi håper at det i år vil delta en betydelig større del av voksne bøssebærere enn tidligere år, sier Hans Erik Raustøl som er distriktskontakt for Søndre Aker prosti.

Dermed satser vi på at hele aksjonen i større grad enn tidligere skal bli en aksjon som hele menigheten får et eierforhold til. For det skjer noe med folks innstilling når man ser at voksne og ungdommer kan stå sammen om et felles prosjekt.

Nest størst

På Nordstrand har utviklingen gått den motsatte vei. I alle år fra aksjonen startet har den primært vært kjørt av voksne bøssebærere. I år skal også konfirmantene der være med. Og siden det er så mange konfirmanter på Nordstrand, har denne menigheten mulighet til å eksportere noen bøssebærere. Det gjør sitt til at man også der kan nå målsettingen om å få besøkt de aller fleste husstandene.

Fasteaksjonen, som første gang ble arrangert i 1967, er Norges nest største innsamlingsaksjon, etter TV-aksjonen. Totalt vil 40 000 konfirmanter og voksne mobiliseres landet over den 4.april.

For barn og unge

Årets aksjon tar på alvor at barn og ungdom som oftest er de som rammes hardest under en krig eller krisesituasjon, sier Raustøl.

Mange jages på flukt, er utsatt for sykdom, underernæring, kidnapping og seksuell vold. Og flere steder rekrutteres barn og unge som soldater og blir tvunget til å drepe. Kirkens Nødhjelp arbeider over hele verden for å støtte unge og hjelpe dem ut av krisen til en fremtid med håp.

25-30 millioner

Pengene som samles inn, vil blant annet brukes til å gi ungdom skole og utdanning, sier Leila Valvik Raustøl. Hun er leder for hele innsamlingsaksjonen og for øvrig gift med sognepresten i Holmlia. Med andre ord en sterkt engasjert familie som har mye å forberede til tirsdagen. Pengene som kommer inn, vil også brukes til å gi traumebehandling til ungdom som har deltatt i krig.
Kirkens Nødhjelp gir, sammen med lokale partnere, støtte til unge som har vært utsatt for vold og mishandling. Om innsamlingen går som tidligere, vil det på landsbasis være snakk om 25-30 millioner.

På samme tid i fjor ble det "proklamert" en konkurranse mellom Søndre Aker prosti og tilsvarende Vester om hvem som ville klare mest. Vestre vant nemlig forrige året, men Søndre gikk til topps i fjor.

Og det skal vi klare også i år, sier ekteparet Raustøl som selv vil være med når unge og voksne trår til på tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere