RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med elementer fra Nysirkus og spennende lydkulisser blir det en spenstig forestilling.
Med elementer fra Nysirkus og spennende lydkulisser blir det en spenstig forestilling. Foto: Jacob Kirkevaag

Drama på Romsås

Merkelig, mørkt og absurd teater på byens mest absurde scene. En opplevelse få er forunt, og som nettopp du kan rekke å få med deg. Løp og se!

Romsås: Og hele æren for tildragelsen må Christopher Olsen få. I forbindelse med sin regieksamen på Høgskolen i Oslo setter han opp "Slottet" av Franz Kafka i et av de tomme butikklokalene på senteret.

Slottet

Stykket er basert på Kafkas roman "Slottet", og i Christopher Olsens regi får du opplevelsen av angst, fremmedgjøring og den vesle manns kamp mot navnløse byråkrater servert rett i fanget.

Om stykket er enn så gammelt, så er det fortsatt høyst aktuelt, og de absurde beskrivelsene like lett gjenkjennelige.

 

Bilder fra forestillingen

 

Overbeviser

Skuespillerne overbeviser med innlevelse av de sjeldne. Overdrevent karikert som seg hør og bør i denne uvirkelige verden. Hovedpersonen K. blir innimellom vel dramatisk, synes Lokalavisens utsendte, men det er kanskje bevisst absurd gjort.

Bemerkelsesverdig er koreografien. Med dramatiske elementer fra Nysirkus og dynamiske lydkulisser tilføres forestillingen fart og spenst. Kafkas intensjoner og kritiske syn på sin samtid blir oppdatert og mye lettere tilgjengelig. Og ikke minst; Det mørke synliggjøres gjennom kontrastene med det vakre.Og var du ikke på premièren i går, har du sjansen i kveld og i morgen kveld til samme tid og sted. Romsås senter klokken 18.00. Og det hele er gratis.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere