*Nettavisen* Nyheter.

Dramatiserer amerikanerne

Ingenting er mer amerikansk enn denne sporten

Alan Lucien Øyen presenterer i helgen sin forestilling som handler om hvorfor så mange mennesker elsker og hater USA.

SENTRUM: Alan Lucien Øyen har vært presentert av Dansens Hus helt fra 2005, og publikumhaer blitt beveget og forført av hans vakre forestillinger.

Øyen er også kjent for å bruke store mengder tekst i sine danseforestilling. Denne gangen har han tatt steget helt ut og iscenesetter et to-akters skuespill.


Dermed er det duket for to forestillinger på Dansens Hus søndag18.oktober og mandag klokken 20.00.

Forestillingen har tittel “America-Visions of Love” og er en underholdende undersøkelse av Amerika fra koreografen og danseren Alan Lucien Øyen.

Sammen dro koreograf og scenograf over ‘dammen' med mange fordommer i kofferten og med et betimelig spørsmål til seg selv “hva er det med dette landet så mange elsker og like mange hater”.


Gjennom landsbygda og gjennom urbane områder dro de med kamera og åpne sinn, og resultatet ble en forestilling hvor nesten halvparten er innspilt dialog og monolog av og med “virkelige” amerikanere.

I bunn av forestillingen fortelles historien om George – en virkelig person som lever og eksisterer, men som er helt uvitende om at hans livshistorie er dramatisert og fantasert på en scene i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag