*Nettavisen* Nyheter.

Dramatisk 16. mai-kamp

Kristoffer Moen var innblandet i mye på Korsvoll kunstgress lørdag.

Med én mann mer i drøye 60 minutter slo Korsvoll Raufoss 2-1 lørdag.

KORSVOLL: 16. mai-kampen på Korsvoll kunstgress hadde alt. Dueller, spesielle scoringer, rødt kort og en gedigen keepertabbe.

Keepertabbe

Og etter 90 minutter var det hjemmelaget som sto igjen som seierherrer. Kaptein Christian Sparre ble matchvinner med scoring på et frispark fra over 30 meter.

- Scorer ikke så ofte på sånne frispark, nei, smiler korsvollkapteinen etter kveldens oppgjør.

Og han fikk litt hjelp.

- Det var ment som et innlegg, men jeg har fått beskjed om å legge den på mål, så da kan det jo bli scoring da, sier Sparre.

Ballen kom høyt og langt inn i feltet. Raufosskeeper Rickard Claesson er helt på bærtur og ballen dupper ned i mål bak ham.

- Kult å bli matchvinner, sier Sparre.

Slipper med tilsnakk

Kampens første omdiskuterte situasjon skjedde i åpningsminuttene. Kristoffer Moen kaster seg inn i en duell med knottene først - og treffer ansiktet til rauforssbacken Albert Coel som står helt oppreist.

Det går et gisp gjennom publikum, og Coel ligger og vrir seg på kunstgresset.

Korsvoll slipper unna med tilsnakk.

Sparkes i ansiktet

Etter 26. minutter er rollene byttet om. Korsvollspissen Moen er på full fart gjennom, og får et «brassespark» rett i fjeset av raufossmidtstopper Mohamed Sisey.

Moen går rett i bakken, og Sisey sendes i dusjen.

- I den første situasjonen vurderte jeg gult kort, men lot det være med tilsnakk. I den andre situasjonen vurderer jeg det som at Korsvoll blir fratatt en klar scoringsmulighet, derfor gir jeg rødt kort, sier hoveddommer Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

- Men Moen var 30 meter fra mål. Er det virkelig en klar scoringsmulighet?

- Det er en vanskelig vurdering, som sikkert ville blitt gjenstand for mye diskusjon hvis det hadde vært en tv-kamp, men min vurdering er at korsvollspilleren ville nådd fram til mål. Han hadde god fart og ville kommet alene mot keeper, sier nordtranddommeren.

Raufoss-sjanser

Nevnte Moen scorer like etterpå Korsvolls første mål. Hjemmelaget har kontroll i 1. omgang, og spesielt etter utvisningen.

Men bortelaget utlikner på et frispark nesten ved hjørneflagget i det 45. minutt.

Kaptein Sparres frispark avgjør kampen i Korsvolls favør, etter at Raufoss kjørte kampen i 2. omgang, og produserte flere store sjanser.

- Deilig med seier mot et så godt lag, sier Sparre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag