Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk nominasjon

Janne Langaas er nominert til Ibsenprisen for sitt stykke Kom tilbake. Langaas føler det er en overraskende anerkjennelse.

EKEBERG/SKIEN: 20.mars deles dramatikerprisen ut i Ibsens hus i Skien. Ekebergs Janne Langaas er én av tre som er nominert til prisen.

Da Oslo kommune ringte meg, trodde jeg at det var for noe annet, jeg ble veldig overrasket over at jeg var nominert. Jeg aner ikke hvordan mitt stykke har kommet opp i diskusjonen om prisen, sier Langaas, som innrømmer at det kilte litt i magen da hun fikk vite om nominasjonen.

Langaas er nominert for stykket "Kom tilbake" som omhandler død og barns sorg.

Barn sørger ikke som voksne, de sørger i perioder. Stykket tar opp en alvorlig problemstilling og behandler temaet i et enkelt og tydelig språk, forteller skuespillerinnen.

Ideen til stykket kom da sønnen til Langaas opplevde å miste sin sønn. Stykket handler ikke om denne hendelsen, det er fiksjon.

Jeg er veldig glad for denne anerkjennelsen! En hyggelig overraskelse når man ser de store navnene som tidligere har vært nominert, sier en glad Langaas.

Hun har stor respekt for de to andre nominerte, Arne Lyngre og Christopher Grøndahl.

De har lengre fartstid enn meg og er veldig flinke. Jeg synes det er rart å være nominert, men ser på det som en ære. Det var en overraskelse at jeg var nominert, enda større overraskelse ville det vært om jeg vant, avslutter hun.

Reklame

Her kan du levere Lotto