RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk sommerleir


F.v: Erlend Karlseng og Daniel Tilrem er to av tre ledere bak Kultur Sommerleir. De håper på suksess på forestillingsdagen.
F.v: Erlend Karlseng og Daniel Tilrem er to av tre ledere bak Kultur Sommerleir. De håper på suksess på forestillingsdagen.
Kultur Sommerleir har revy, musikk, dans og sport i en uke. Moro for barna, moro for lederne.

ROMSÅS: I fjor ble en ny type leirskole startet opp. Kultur Sommerleir gikk som smurt.
Unggutta bak suksessen, Daniel Tilrem (18), Erlend Karlseng (21) og Aleksander K. Erichsen (20) drar i gang leirskolen i år også. Kultur Sommerleir er dramarettet og finner sted i ukene 26, 27 og 33, og er for barn fra 5. 7. klasse.

Årets fem grupper blir delt inn i drama, revyteater, dans, vannsport, musikk og sport. Det hele finner sted på Solbakken Folkehøyskole i Skarnes. I fjor var det nesten hundre deltakere, i år satses det på 250 deltakere.

Ukeslutten er et klimaks

Romsåsgutta håper på å få med seg flere Oslobarn i år.

Vi bor på revyskolen. Der har både jeg og Aleksander gått, sier Erlend. Det var han og Aleksander som startet opp det hele, Daniel ble med på laget i år.

Stedet barna bor er skjermet, og ser ut som en gammel gård.

I løpet av uken på sommerleir jobber gruppene med hvert sitt emne. Det hele skal resultere i en forestilling til slutt, der alle gruppene deltar på sin måte.

Det er det beste, å se forestillingen. Det er klimakset for uken, og foreldrene er med for å se på, sier Erlend. Etter forestillingen blir det grilling med foreldrene.

Myke sider

Klokken ni starter dagen. Uka går ikke bare med til trening og teater, alle gruppene samles hver dag til ulike prosjekter eller aktiviteter.

Vi startet dette opp fordi at vi så at det trengtes. Jeg har drevet med idrett i alle år, men da jeg startet på revyskolen, ble jeg omvendt, sier Erlend.

Han forteller at de får en god dialog med barna, fordi de er såpass unge.

Gutta får også føle på sine mykere sider og innrømmer at de blir litt varme om hjertet når de seg barna utvikle seg i løpet av uken.

Det er veldig kult å se barna få ting til og hvor glade de er når de holder på, sier Daniel.

40 påmeldt

Det er allerede 40 barn som deltok i fjor som har meldt seg på, så her gjelder det å være rask.

Det er første mann til mølla. Jeg kan jo også fortelle at vi bare serverer pizza og hamburger, men det får ikke barna si til foreldrene, de må si de får fisk.

Påmeldingsfristen er 25. mai og leieren koster 3400 kroner, men om man er rask og melder seg på før 5. mai er prisen 3000 kroner. Er man derimot for sent ute og det er ledige plasser koster det 3800 kroner. For vannsport er det noe dyrere. Påmeldingsskjema og mer informasjon finnes på www.kultursommerleir.no.

Mens Erlend avslører at barna får is til frokost på dagen forestillingen skal fremføres, legger Daniel til at de synes det er kjempemoro.

Det er veldig gøy, både for oss og for barna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere