*Nettavisen* Nyheter.

Drankerne på nye eventyr

KUN STRENGER: Drømmere & Drankere stiller som et rent strenge-band fredag i Maridalsveien, fra venstre Dag Tufte, Gründerløkka, Hans-Martin Fisknæs, Drammen, Snorre Kopperud, Grønland og Knut A. Nygaard, Torshov. FOTO: KNUT HARALD VEDERHUS.

Drømmere & Drankere kaster de blodrøde nisseluene og ikler seg ny grønngress-drakt når de spiller på M3 vest for Akerselva i morgen.

SENTRUM ØST: Om Drømmere & Drankere har misforstått utrykket «Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden», vites ikke.

Fredag klokka 21.03 spiller nemlig østkantbandet på en scene på den andre siden av elva – M3 i Maridalsveien 3 – attpåtil i en akustisk «grønngrass»-versjon.

– Det er veldig morsomt å spille låtene igjen med akustiske strengeinstrumenter, det var slik vi begynte for 20 år siden. En fordel er at tekstene da kommer bedre fram, sier Tufte i en e-post til Østkantavisa.

Skyteepisoder

At trommis Hans-Martin Fisknæs er fraværende denne gangen, foklarer bandbestyrer og løkkaboer Tufte med at «han er innbladet i en del skyteepisoder».

– Trolig er det ikke mer dramatisk enn at han er dratt på jakt, skynder han seg å legge til.

Under julekonserten i desember stod låter som «Bestemor ble drept av et reinsdyr» og «Jesus sitter på låven» på repertoaret. Disse er nå bytta ut til fordel for både nytt, og veldig gammelt materiale.

Kronglete kjærlighet

– Det blir på ingen måte noen gjentagelse av desemberkonserten, men som vanlig med Drømmere & Drankere kommer tekstene til å handle om ville ferder i kjærlighetens bakgater og blindveier, og litt om Gud.

K

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.